Kees Duym
Kooltjesharker
- Berichten
- 161
Ik kreeg deze week een recept in mijn mailbox van de BBC met daarin "low en slow" Pulled Pork ....maar dan uit de oven 
nu valt het wel op dat ook de tv chefs daar het low en slow koken aan het (her)ontdekken zijn...dus daar moesten we maar eens gebruik van maken.
Ik zou het sowieso niet durven om het recept te plaatsen als ik het in een oven had gemaakt...maar deze combi wil ik jullie niet onthouden, zeker als je niet altijd de tijd, de zin of het materiaal hebt om 10+ uren te wachten op je PP.
Allereerst dus een mooi stuk nek met een rub van bruine suiker, Plougboys-Big Bob Gibson en Simply Marvelous
daarna volgens het recept ingepakt in bakpapier, aluminium folie en dan 2 uur op 170 graden in de oven....
zo komt hij dus na 2 uur uit de oven en dan eindelijk bij de kooltjes en de rook ;D (kerntemperatuur lag toen zo rond de 50 graden)
na ruim 3,5 uur op de Q en heerlijk in de rook zie je dus dit.... (kerntemperatuur tussen 75-85 graden, tussendoor gemeten op 65 na 1 uur op de Q)
dan natuurlijk na wat tijd rusten....
en het resultaat.....een zeer smakelijk, vol van smaak en rokerig broodje PP
puur en verder geen toevoegingen
conclusie:
voordat de "puristen" er op gaan schieten.....in bijna 6 uur was er een heerlijk stuk PP gemaakt....geen digitale of technische hulpmiddelen, gewoon kolen, hout en vuur.....en dat een deel van de voorbereiding anders dan anders was...so be it
als je hiermee mensen toch over een bepaalde "tijd drempel" kunt trekken en achter de Q kunt krijgen...dan is dit niet voor niks
ik weet niet of het qua smaak volgens het originele recept ( 4 uur in een oven, waarvan 3 afgedekt) net zo lekker zou zijn geweest.... de smaak van rook/hout en vuur maken het gewoon vol van smaak...anders denk ik dat het een gewoon heerlijk stuk mals varkensvlees zou zijn geweest......

nu valt het wel op dat ook de tv chefs daar het low en slow koken aan het (her)ontdekken zijn...dus daar moesten we maar eens gebruik van maken.
Ik zou het sowieso niet durven om het recept te plaatsen als ik het in een oven had gemaakt...maar deze combi wil ik jullie niet onthouden, zeker als je niet altijd de tijd, de zin of het materiaal hebt om 10+ uren te wachten op je PP.
Allereerst dus een mooi stuk nek met een rub van bruine suiker, Plougboys-Big Bob Gibson en Simply Marvelous

daarna volgens het recept ingepakt in bakpapier, aluminium folie en dan 2 uur op 170 graden in de oven....

zo komt hij dus na 2 uur uit de oven en dan eindelijk bij de kooltjes en de rook ;D (kerntemperatuur lag toen zo rond de 50 graden)

na ruim 3,5 uur op de Q en heerlijk in de rook zie je dus dit.... (kerntemperatuur tussen 75-85 graden, tussendoor gemeten op 65 na 1 uur op de Q)

dan natuurlijk na wat tijd rusten....

en het resultaat.....een zeer smakelijk, vol van smaak en rokerig broodje PP

puur en verder geen toevoegingen

conclusie:
voordat de "puristen" er op gaan schieten.....in bijna 6 uur was er een heerlijk stuk PP gemaakt....geen digitale of technische hulpmiddelen, gewoon kolen, hout en vuur.....en dat een deel van de voorbereiding anders dan anders was...so be it

als je hiermee mensen toch over een bepaalde "tijd drempel" kunt trekken en achter de Q kunt krijgen...dan is dit niet voor niks
ik weet niet of het qua smaak volgens het originele recept ( 4 uur in een oven, waarvan 3 afgedekt) net zo lekker zou zijn geweest.... de smaak van rook/hout en vuur maken het gewoon vol van smaak...anders denk ik dat het een gewoon heerlijk stuk mals varkensvlees zou zijn geweest......