- Berichten
- 272
Afgelopen weekend weer visite, maar de vrouw had geen zin om weer uitgebreid te barbecueën. Ik zei, dan maak ik gewoon even Pulled Pork voor op een broodje, lekker makkelijk en je hoeft er verder niks bij. Ik heb nog dat recept van "makkelijke" PP liggen. Oh ok, dan is het goed 
Dus de dag ervoor even een procureur gehaald, die ik gelijk even voorbereid heb. Injecteren, rub erover en ingepakt in de koelkast zetten.
De volgende ochtend, sta ik rond 9 uur alweer bij mijn BBQ te klooien, rooster schoon schrapen, kolen erin, aansteken etc. "wat ga je doen? We gingen toch een makkelijk broodje eten?" Ja zeker, maar het moet wel even een uurtje of wat liggen
BBQ op temperatuur, 2 blokjes kersenhout erin en de procureur erop. Deksel dicht en dan wachten:
Na zo'n 4,5 uur kern bereikt van 74 graden, en even ingesmeerd met mooi glimmend laagje:
Een uur of 2 later, zag de PP er al heerlijk uit. Temperatuur zat al rond de 80 graden, nu nog even inpakken voor het laatste stukje.
Bij een kern temperatuur van 91 graden al een paar keer ingeprikt, nog even door laten gaan naar 94 en toen vond ik hem mals genoeg. Nog even laten rusten en nog even geduld dus. Maar een ruim half uur later, zag de PP er zo uit; tijd om te pullen:
Weer een lekker bakje vol!
Het waren weer smakelijke broodjes! Die moet je volgende keer weer maken, lekker makkelijk
Het was een procureur van 2,1 kg. Dezelfde avond hebben we er 9 ruim-belegde broodje van verorberd en waren er 2 flinke porties over, die de volgende dag als een betere versie van de kapsalon, over de patatjes heen opgegeten zijn.

Dus de dag ervoor even een procureur gehaald, die ik gelijk even voorbereid heb. Injecteren, rub erover en ingepakt in de koelkast zetten.
De volgende ochtend, sta ik rond 9 uur alweer bij mijn BBQ te klooien, rooster schoon schrapen, kolen erin, aansteken etc. "wat ga je doen? We gingen toch een makkelijk broodje eten?" Ja zeker, maar het moet wel even een uurtje of wat liggen

BBQ op temperatuur, 2 blokjes kersenhout erin en de procureur erop. Deksel dicht en dan wachten:
Na zo'n 4,5 uur kern bereikt van 74 graden, en even ingesmeerd met mooi glimmend laagje:
Een uur of 2 later, zag de PP er al heerlijk uit. Temperatuur zat al rond de 80 graden, nu nog even inpakken voor het laatste stukje.
Bij een kern temperatuur van 91 graden al een paar keer ingeprikt, nog even door laten gaan naar 94 en toen vond ik hem mals genoeg. Nog even laten rusten en nog even geduld dus. Maar een ruim half uur later, zag de PP er zo uit; tijd om te pullen:
Weer een lekker bakje vol!
Het waren weer smakelijke broodjes! Die moet je volgende keer weer maken, lekker makkelijk

Het was een procureur van 2,1 kg. Dezelfde avond hebben we er 9 ruim-belegde broodje van verorberd en waren er 2 flinke porties over, die de volgende dag als een betere versie van de kapsalon, over de patatjes heen opgegeten zijn.
Laatst bewerkt: