BasBQ
Beef en Steak

Eat and meet the Grillmasters (8 juli 2017, Lunteren)

 
 

mrwolf

Pitmaster
Berichten
610
Ik weet niet of dit het juiste subforum is, maar dat hoor ik wel.  :D

Zijn er nog mensen hier die op zaterdag 8 juli acte de presence geven als publiek of als grillmaster op 'Eat and Meet the Grillmasters' bij Vuur&Rook? Het is een BBQ-festijn (dus geen wedstrijd voor zover ik kan zien) met als doel om geld in te zamelen voor hersentumoronderzoek.

Dus, lekker eten met een extra goed gevoel  :p

https://www.facebook.com/events/299602210469784/
18056169_1383370888368520_6635688257437949097_o.jpg
 
Er zijn ca 5 teams die komen koken: de Brethoniere, Southern Dutch, SpeckNeck, Turnpike Smokers en wij (foodporn factory). Wellicht dat ook Julius Jaspers nog een opwachting maakt, maar dat is nog onder voorbehoud.
Het is zeker geen wedstrijd, maar gewoon een evenement waarbij we met zijn allen lekker gaan eten en de opbrengst bedoelt is voor onderzoek naar hersentumoren.
De organisator van het event heeft een kind dat daardoor getroffen is en dat is bijna ondenkbaar verschrikkkelijk, maar desondanks zetten hij en zijn vrouw zich al een paar jaar in om aandacht en geld te verzamelen voor onderzoek naar deze ziekte.
We hopen dus op zoveel mogelijk aandacht en een enorme hoeveelheid betalend publiek!
 
Kijk, dat klinkt goed, zowel het eten als het doel  ;)

Ik ben er sowieso bij (het VIP-gedeelte), en we gaan nog wat mensen ronselen...
 
Erg fijn dat je dit hier deelt Meneer Wolf, erg leuk dat je erbij bent!
Kom ons gerust even persoonlijk gedag zeggen, je kan onze tent niet missen.
Onze Goede Vriend MAC komt een mooi varkentje aan het spit roosteren en Dominique zet speciaal haar allervriendelijkste gezicht op om al het lekkers aan de gasten uit te serveren... het belooft een legendarisch spektakel te worden!
 
Sander72 zei:
Erg fijn dat je dit hier deelt Meneer Wolf, erg leuk dat je erbij bent!
Kom ons gerust even persoonlijk gedag zeggen, je kan onze tent niet missen.
Onze Goede Vriend MAC komt een mooi varkentje aan het spit roosteren en Dominique zet speciaal haar allervriendelijkste gezicht op om al het lekkers aan de gasten uit te serveren... het belooft een legendarisch spektakel te worden!

En dat werd het!
 
had er,als Leo's BBQ graag aan mee geholpen,maar zoals ik al had aangegeven ga ik dan net met vakantie,hoop volgend jaar van de partij te zijn
 
Sander72 zei:
Erg fijn dat je dit hier deelt Meneer Wolf, erg leuk dat je erbij bent!
Kom ons gerust even persoonlijk gedag zeggen, je kan onze tent niet missen.
Onze Goede Vriend MAC komt een mooi varkentje aan het spit roosteren en Dominique zet speciaal haar allervriendelijkste gezicht op om al het lekkers aan de gasten uit te serveren... het belooft een legendarisch spektakel te worden!

En als klap op de vuurpijl komt mijn dochter ( ook met haar vriendelijkste gezicht =)) ) ook helpen. Het kan dus alleen maar een goede dag worden. #zinin #kijkernaaruit #hetzaljekindmaarwezen
 
Ik Snap: Het Wordt Geweldig!
 
Ik had er met www.HangBellyBBQ.nl graag gestaan om die uitermate goede doel te ondersteunen maar wij zijn voor die dag reeds elders geboekt.
Heel veel plezier en nog meer succes gewenst namens ons!
 
Ceriel zei:
Wij komen zaterdagmiddag alvast een gat in de voorraad maken  :p
Yi Haw!


Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk
 
Dat waren wij ook van plan! Altijd handig zo'n winkel om de hoek  ;)
 
Complimenten voor de organisatie (al vooraf) omdat dit zo'n goed doel is. Kan niet anders dan een geslaagde dag worden.
Grz.
 
Ja wij gaan ook, als publiek. Lekker eten en lootjes kopen voor het goede doel. Hoop op beetje mooi weer dan.


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Mikeje25 zei:
Ja wij gaan ook, als publiek. Lekker eten en lootjes kopen voor het goede doel. Hoop op beetje mooi weer dan

Helaas zit dit er voor mij niet in, door een recente operatie waarbij meerdere malen per dag spoelen vereist is, zou ik niet lang kunnen blijven.

Was er vanmiddag even, en zag al een aantal mensen van dit genootschap druk in de weer.

Gelukkig stond er binnen bij de kassa ook een grote lege Bacardi fles voor dit goede doel, en heb daar mijn donatie in gedaan. ;)

Voor de mensen die mee helpen organiseren, en voor de mensen die als gast gaan: heel veel plezier!
 
El Fumarole zei:
Ceriel zei:
Wij komen zaterdagmiddag alvast een gat in de voorraad maken  :p
Yi Haw!


Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk
Het was erg gezellig, en ook erg lekkere dingen gegeten! Ik vond jullie steak sandwich erg lekker, zowel de variant met jalapenos als die met mango! Zijn dat geheime recepten, of kunnen jullie die delen?  ;)
 
mrwolf zei:
Het was erg gezellig, en ook erg lekkere dingen gegeten! Ik vond jullie steak sandwich erg lekker, zowel de variant met jalapenos als die met mango! Zijn dat geheime recepten, of kunnen jullie die delen?  ;)


Fijn dat je het lekker vond, heer Wolf!

De Mango-gember-limoen mojo staat in het tweede boek van Jord. Dat kan ik niet zomaar op dit forum gooien. Maar als je googelt op zoiets vind je talrijke recepten. Het is niet zo lastig te maken. Voor de pickled jalape?os geldt hetzelfde. Maar ook dat is slechts een variantje op fijngesneden jalapenos aanmaken met azijn, suiker en zout enzo. Ook niezo moeilijk.
Verder is een steak sandwich ook niet echt rocket science. Beleg een stuk stokbrood of ciabatta met rucola, fijngesneden steakvlees en maak af met een zoetzure uiencompote of een ander sausje. Altijd lekker.
Deze van jamie is best lekker: https://www.jamiemagazine.nl/recepten/steak-sandwich.html

Van daaruit kun je van allerlei variaties verzinnen.


Ons tropische buikspek kwam ook uit het boek van Jord (Tropical porkbelly pita), maar ik had de buik wel gepekeld met extra colorozo en wat absinth om 'm wat fijner op smaak te hebben. Alleen kruiden en low en slow garen geeft een wat vlakke smaak van binnen namelijk.
Daar hoorde die mojo eigenlijk bij. Maar omdat er genoeg was, hebben we ook besloten om 'm op die steak sandwich te gooien. Dat spul is overal lekker op. Ook bij vis....
 
Ik zie dus zomaar 2 redenen om het tweede boek van Jord ook te gaan kopen, dank je!  :D
 
BertM zei:
Ik heb weer wat gemist zie ik, Jeroen!
Maar deze gaan we maken op de bedrijfs bbq...

Goed plan hoor. Zou ik wel iets goedkoper vlees pakken dan ribeye. Bavette is hier eigenlijk top voor.
Wij hadden wat ribeye gesponsord gekregen en we moesten een manier van portioneren bedenken die niet te kleine porties opleverde. Vandaar op een broodje.
Voor het gemak kun je ook een mayonaise met  mierikswortel gebruiken als saus. Gewoon lekker paar eetlepels mierikswortel bij een pot mayo raspen en beetje extra aanzuren met sherryazijn oid.
Lust ook iedereen

Verstuurd vanaf mijn SM-G928F met Tapatalk

 
Terug
Bovenaan Onderaan