- Berichten
- 131
Een heerlijk en erg gemakkelijk recept om een trifle te maken. Ook makkelijk en snel te maken voor grotere groepen.
Het originele recept heb ik hier gevonden: http://www.mytaste.nl/click/index/429107/
Zelf een paar kleine dingen aangepast:
+/- 400 ml slagroom Slagroom
+/- 250 ml Griekse yoghurt
Honing gebruikt in plaats van poedersuiker
Per glas ongeveer 4 blauwe bessen en 6 frambozen
8 lange vingers
4 eetlepels Ammaretto (voor degene die geen alcohol mochten/wilden heb ik limonade siroop gebruikt)
4 glazen om te serveren
Klop de slagroom lobbig en luchtig. (niet te stijf) Schep de slagroom in een kom en spatel er de dikke yoghurt doorheen. Breng op smaak met de poedersuiker (in mijn geval honing). Ik maak het graag niet t? zoet.
Breek de langevingers telkens in drie stukken en verdeel ze over de glazen. bedruppel in elk glas de langevingers met de likeur, ??n eetlepel per glas. Schep in elk glas een paar lepels van de room en verdeel de frambozen er over. Serveer direct.
Hier overheen nog een verpulverde eigen gemaakte merenque's.
Bron: Sarah aan de kook - http://www.mytaste.nl/click/index/429107/
Voor het eerst gebruikt: http://www.bbqgenootschap.nl/forum/low-slow/verjaardagsweekend/msg188835/#msg188835
Het originele recept heb ik hier gevonden: http://www.mytaste.nl/click/index/429107/
Zelf een paar kleine dingen aangepast:
+/- 400 ml slagroom Slagroom
+/- 250 ml Griekse yoghurt
Honing gebruikt in plaats van poedersuiker
Per glas ongeveer 4 blauwe bessen en 6 frambozen
8 lange vingers
4 eetlepels Ammaretto (voor degene die geen alcohol mochten/wilden heb ik limonade siroop gebruikt)
4 glazen om te serveren
Klop de slagroom lobbig en luchtig. (niet te stijf) Schep de slagroom in een kom en spatel er de dikke yoghurt doorheen. Breng op smaak met de poedersuiker (in mijn geval honing). Ik maak het graag niet t? zoet.
Breek de langevingers telkens in drie stukken en verdeel ze over de glazen. bedruppel in elk glas de langevingers met de likeur, ??n eetlepel per glas. Schep in elk glas een paar lepels van de room en verdeel de frambozen er over. Serveer direct.
Hier overheen nog een verpulverde eigen gemaakte merenque's.
Bron: Sarah aan de kook - http://www.mytaste.nl/click/index/429107/
Voor het eerst gebruikt: http://www.bbqgenootschap.nl/forum/low-slow/verjaardagsweekend/msg188835/#msg188835
