BasBQ
Beef en Steak

Dutch oven

 
 
 

Macheteros

Stoker
Berichten
468
Kan ik deze gietijzeren pan ook als dutch oven gebruiken?
hij heeft een doorsnede van 25 cm.
moet ik hem nog insmeren?
19BC7EB5-114F-466E-8189-AF4D62094B0B.jpeg
 
Ja.

Insmeren, je bedoelt inbranden? als nieuw is, en je weet niet of hij behandeld is, best afwassen met warm water en dreft en dan inderdaad rustig inbranden. Zo ben je zeker.
 
Jazeker kan dat! Enige echte verschil is dat je deze deksel (zonder opstand rand) niet kunt gebruiken om kooltjes in te leggen voor boven warmte. Dus voor brood en taarten enzo is dat een gemis. Maar stoven en sudderen zal best gaan!
 
In de VS is elke sudderpan een Dutch Oven, ja ook zo’n zwart BK pannetje. Dus ja, dat kan 😜
Blank gietijzer moet je seasonnen om te voorkomen dat hij gaat roesten en om een mooie anti-aanbaklaag te creëeren.
 
Ik kan het niet zien op de foto maar ik denk dat er een emaille laagje over het gietijzer zit? Als dat zo is hoef je niets te doen, als het blank is moet je seasonnen 😉
 
Terug
Bovenaan Onderaan