- Berichten
- 80
Ik had pas al eens een buikspekje gemaakt , die was erg geslaagd, maar het kan altijd beter 
ik heb hem dus nogmaals gemaakt , maar nu met een beetje eigen input erbij ,
ben zelf bijzonder te spreken over het resultaat,dus wil hem graag hier ook even delen.
ik heb het recept aan gehouden van :http://www.southerndutchbbq.com/applewood-smoked-bacon/
met als toevoeging 2 eetlepels golden syrup per kilo.
ik heb het grote blok in 4 gelijke stukken verdeeld, om verschillende dingen te proberen.
alle ingredienten gemengd, en 2 stukken in de pekelmarinade gesmeerd.
het hele spulletje vacuum verpakt, weekje gedraaid in de fridge, uitgepakt, afgespoeld,
dagje aan laten drogen in de koelkast, en daarna 14 uur koud gerookt met mot van albatross.
na het koud roken, was het stuk aanzienlijk geslonken. ik heb hem terug in folie gepakt ,
dagje terug in de koeling, en hem gisteren ter vergelijking samen met een niet koud gerookt stuk ,
op 100 -110 graden, indirect afgerookt met appelhout tot een kern van 65 C.
duidelijk te zien is op de fotos welke er extra gerookt is.
Bevindingen: de "gewone " apple smoked is prima, maar met het koud voorroken,
is een mooie sterkere maar toch subtiele rooksmaak verkregen, en ook is hij stukken zoeter
geworden als de gewone. zo ga ik hem hier in elk geval vaker maken !






ze liggen nu in de vriezer, volgende maand hebben we feestje , maak ik er pig candy van
de gewone is opgesneden tot blokjes.

ik heb hem dus nogmaals gemaakt , maar nu met een beetje eigen input erbij ,
ben zelf bijzonder te spreken over het resultaat,dus wil hem graag hier ook even delen.
ik heb het recept aan gehouden van :http://www.southerndutchbbq.com/applewood-smoked-bacon/
met als toevoeging 2 eetlepels golden syrup per kilo.
ik heb het grote blok in 4 gelijke stukken verdeeld, om verschillende dingen te proberen.
alle ingredienten gemengd, en 2 stukken in de pekelmarinade gesmeerd.
het hele spulletje vacuum verpakt, weekje gedraaid in de fridge, uitgepakt, afgespoeld,
dagje aan laten drogen in de koelkast, en daarna 14 uur koud gerookt met mot van albatross.
na het koud roken, was het stuk aanzienlijk geslonken. ik heb hem terug in folie gepakt ,
dagje terug in de koeling, en hem gisteren ter vergelijking samen met een niet koud gerookt stuk ,
op 100 -110 graden, indirect afgerookt met appelhout tot een kern van 65 C.
duidelijk te zien is op de fotos welke er extra gerookt is.
Bevindingen: de "gewone " apple smoked is prima, maar met het koud voorroken,
is een mooie sterkere maar toch subtiele rooksmaak verkregen, en ook is hij stukken zoeter
geworden als de gewone. zo ga ik hem hier in elk geval vaker maken !






ze liggen nu in de vriezer, volgende maand hebben we feestje , maak ik er pig candy van

de gewone is opgesneden tot blokjes.