- Berichten
- 209
Jaren geleden voordat mijn barbecue avonturen begonnen heb ik voor kerst eens het boek koken met bier gehad. Komt nu toch mooi van pas. Door het boek heen gebladerd en mijn oog viel op de bier spareribs.
Zowel mijn vriendin als ik zijn echte bierliefhebbers dus dit gaat zeker in de smaak vallen.
Omdat ik nog drie mooie ribben had liggen besloten om ook drie verschillende biertjes te proberen. Kijken of er qua smaakverschil nog een topper tussen zit
Mijn favoriet in de winter, leffe bruin
Mijn favoriete bok, herfstbok van grolsch
En om te proberen, winterbok van grolsch
De marinade volgens het recept gemaakt.
Besloten om de bereiding wat aan te passen. Eerst 3 uur roken voor een extra smaaklaagje,
Dan 2 uur in de folie met wat ingekookte marinade en boter. Dan nog even aflakken met ingekookte marinade en wat zelf gemaakte barbecuesaus. Dus de standaard 3-2-1 methode.
Maar eerst alles in de marinade. Vrijdag ochtend voor dat ik weer mocht gaan werken even snel alles klaar gemaakt. Bij het winterbier zit geen kaneelstokje omdat hier al een kaneelsmaak aan het bier zit. Dit leuk me een beetje te.
De volgende dag de ribben uit de marinade gehaald en wat peper en zout toegevoegd. Extra kruiden leek me een overbodig iets door de marinade. Alles netjes op een rekje klaar gezet en de weber opgestart.
De ribben worden met kersenhout gerookt.
Tot over 3 uurtjes schatjes
Intussen de marinades inkoken en filteren.
Dan na 3 uur alles even inpakken en genieten van een heerlijke biergeur. Intussen maar vast een biertje proeven.
Nog steeds geen sneeuw, inmiddels alweer half 5 dus tijd voor de laatste stap. Alles aflakken met hun eigen marinade.
Als bijgerecht zouden we een hutspotje maken maar we hadden nog wat verse frietjes liggen. Net zo lekker.
Als groentje wat erwtjes erbij in Runderbouillon gekookt met wat geraspte kaas.
Dan na 6 uurtjes kokkerellen het resultaat
Het was een heerlijke proeverij maar we waren allebei van mening dat mijn andere recepten voor Spareribs lekkerder zijn.
Zowel de leffe als de herstbok kwamen qua smaak niet echt naar voren. Wel de biersmaak maar niet zo zeer hun eigen specifieke smaak. Het winterbier daarin tegen was nog erg herkenbaar. Heerlijk zoet.
Voor ons niet voor herhaling vatbaar, maar erg leuk om te eens proberen.
Zowel mijn vriendin als ik zijn echte bierliefhebbers dus dit gaat zeker in de smaak vallen.
Omdat ik nog drie mooie ribben had liggen besloten om ook drie verschillende biertjes te proberen. Kijken of er qua smaakverschil nog een topper tussen zit
Mijn favoriet in de winter, leffe bruin
Mijn favoriete bok, herfstbok van grolsch
En om te proberen, winterbok van grolsch
De marinade volgens het recept gemaakt.
Besloten om de bereiding wat aan te passen. Eerst 3 uur roken voor een extra smaaklaagje,
Dan 2 uur in de folie met wat ingekookte marinade en boter. Dan nog even aflakken met ingekookte marinade en wat zelf gemaakte barbecuesaus. Dus de standaard 3-2-1 methode.
Maar eerst alles in de marinade. Vrijdag ochtend voor dat ik weer mocht gaan werken even snel alles klaar gemaakt. Bij het winterbier zit geen kaneelstokje omdat hier al een kaneelsmaak aan het bier zit. Dit leuk me een beetje te.
De volgende dag de ribben uit de marinade gehaald en wat peper en zout toegevoegd. Extra kruiden leek me een overbodig iets door de marinade. Alles netjes op een rekje klaar gezet en de weber opgestart.
De ribben worden met kersenhout gerookt.
Tot over 3 uurtjes schatjes
Intussen de marinades inkoken en filteren.
Dan na 3 uur alles even inpakken en genieten van een heerlijke biergeur. Intussen maar vast een biertje proeven.
Nog steeds geen sneeuw, inmiddels alweer half 5 dus tijd voor de laatste stap. Alles aflakken met hun eigen marinade.
Als bijgerecht zouden we een hutspotje maken maar we hadden nog wat verse frietjes liggen. Net zo lekker.
Als groentje wat erwtjes erbij in Runderbouillon gekookt met wat geraspte kaas.
Dan na 6 uurtjes kokkerellen het resultaat
Het was een heerlijke proeverij maar we waren allebei van mening dat mijn andere recepten voor Spareribs lekkerder zijn.
Zowel de leffe als de herstbok kwamen qua smaak niet echt naar voren. Wel de biersmaak maar niet zo zeer hun eigen specifieke smaak. Het winterbier daarin tegen was nog erg herkenbaar. Heerlijk zoet.
Voor ons niet voor herhaling vatbaar, maar erg leuk om te eens proberen.