BasBQ
Beef en Steak

Dry Aged Picanha

 
 
 
 

Jappert

Gemarineerd
Berichten
1.041
Papa alleen thuis deze week dus ff naar de Sligro en wat lekkere dingetjes aangeschaft. Waaronder deze Black Angus Dry Aged Picanha

8b8f433f46f87a30a91e05dc83d0d445_zps01b8750a.jpg


Was geen 28 dagen dry aged anders was hij droger geweest

47edc4ea8520b74af794e8c5aeba3e81_zpsa5a42465.jpg


Maldon rub

bfc6155b6c32e6eda824f76ff06b6fb7_zpsf2195f3e.jpg


Tot 45 graden indirect

b142ecd995cdd8fad122ce7110894170_zpscf710057.jpg


Burn baby burn!

6d58bfc2d01ce6f2e63d1306cfc17dbf_zps623dc2af.jpg


4b21363aee81dabf6c279046475f8c82_zps50faa3f9.jpg


0fa530b4b159b1ecbde4b067920c725d_zps55b04577.jpg


e0c2c99ef0952d88f662d855109aa4b2_zps8e6fa4ff.jpg


0e7c44be5aa217465cfc19899ba52b93_zps0e917d1b.jpg


Iets te enthousiast laten liggen dus een beet te bruin

11f29326d0c6a6f0ad057b2c72cd61c8_zps7261636c.jpg


Niet de verassing waar ik zat te wachten, te ver door naar mijn zin

84fa28569b21ecdb06650a4841fedc3a_zps37e37bcd.jpg


Na tien minuten wachten toch nog een flinke plas vocht verloren

Het was nog wel flink mals en de smaak bommend.

6d510a0f560d59b5e4ff24a3e071ff40_zps5dc644cc.jpg


Volgende keer iets minder lang affakkelen?

 
Jammer dat het niet de verassing is geworden die je verwacht had. Maar ik weet zeker dat ik het lekker had gevonden :)
 
In hoeverre je de picanha af wil fakkelen, hangt af van hoe jij het lekker vind.
Ik persoonlijk vind dat net-niet-verbrande-knapperige spek heerlijk.
Als je het mij vraagt ziet het vlees er prachtig uit!
 
Het was net iets te zwart en niet mooi rood van binnen. Maar de smaak tsjonge jonge.  Had trouwens nog een heel klein handje Pecan toegevoegd.
 
Potverdrie, nu moet je hem nog een keer maken!!
Ik had btw best wel een stukje willen proeven!! :D
 
Vind het er goed uit zien!!
Enne perfect om op die manier alleen te zijn met een mooi stukje vlees. :)
 
Het was wel degelijk een verassing :)
Een verrassing daarentegen.....
 
Dat vlammen blijft altijd een beetje gokken, geregeld kijken is mijn advies.

Als ik het goed zie heb je het vlees met de draad mee gesneden, de volgende keer zou ik het op de draad snijden. Je hebt dan kortere vezels en dat geeft een malser idee.

84fa28569b21ecdb06650a4841fedc3a_zps37e37bcd.jpg
 
Daar had ik nog niet eens over nagedacht Frits. Dank je. Zal er voor vanavond nog een halen ;) :)
 
Jappert zei:
Daar had ik nog niet eens over nagedacht Frits. Dank je. Zal er voor vanavond nog een halen ;) :)

Zo vervelend al dat oefenen ;).
 
Super mooi! Ziet er toch heerlijk uit!!
Goede tip over het snijden van het vlees. Altijd handig.
 
Terug
Bovenaan Onderaan