- Berichten
- 163
Vandaag een dronken kip aangetroffen in mijn tuin, het beest had meer dan een half blik bier op! 
Dit is de eerste keer BCC voor mij en meteen de eerste keer mijn splinternieuwe Weber gebruikt.
Bij de Sligro een mooi landhoentje gekocht van 1,65kg en die in de 'Chick Mix' rub gezet uit het Smokey Goodness boek.

Kippie mooi ingepakt in de huishoudfolie en een nachtje in de koelkast gezet.

De Weber eerst flink opgestookt om de 'fabrieksluchtjes' eruit te branden en hem daarna teruggebracht naar zo'n 175C. Dat is trouwens nog een hele kunst om dat constant te houden.
Ik had de Ikea Fantast vandaag gekocht en die door een aardappel geprikt en op het grillrooster gelegd. Zo kon ik mooi het verschil zien waar de thermometer in het deksel op moet staan om de temperatuur op het rooster goed te hebben. Daar bleek maar liefst 15C tussen te zitten, zie de foto hieronder.

De rub nog een beetje bijgewerkt en ook nog een schepje rub in het bier gedaan. Toen de kip op het blikkie gezet, wat verrassend makkelijk ging overigens.

De temperatuur weer gechecked en de kip met het Weber schaaltje op het kolenrooster gezet. Nog twee kleine handjes in water geweekte appelhoutsnippers op de briketten gedaan voor een lekker rooksmaakje.

Je kunt trouwens prima bbq-en in Nederland, als je maar een parasol tegen de regen hebt

Na ruim een uur en drie kwartier was hij wel gaar volgens de thermometer. Dat is wat langer dan normaal heb ik begrepen uit alle verhalen hier, maar ik ben nogal aan het stoeien geweest om de temperatuur gelijk te houden.

De kip nog even een minuutje of tien op het blikje laten zitten alvorens haar aan te snijden. Ondertussen de patat gebakken en de sla, die we al gemaakt hadden, op tafel gezet om het af te maken. Nog nooit zulke lekkere kip gegeten! Alles was schoon op en meteen werd er gevraagd of we dit elke zondag konden doen B-)


Dit is de eerste keer BCC voor mij en meteen de eerste keer mijn splinternieuwe Weber gebruikt.
Bij de Sligro een mooi landhoentje gekocht van 1,65kg en die in de 'Chick Mix' rub gezet uit het Smokey Goodness boek.

Kippie mooi ingepakt in de huishoudfolie en een nachtje in de koelkast gezet.

De Weber eerst flink opgestookt om de 'fabrieksluchtjes' eruit te branden en hem daarna teruggebracht naar zo'n 175C. Dat is trouwens nog een hele kunst om dat constant te houden.
Ik had de Ikea Fantast vandaag gekocht en die door een aardappel geprikt en op het grillrooster gelegd. Zo kon ik mooi het verschil zien waar de thermometer in het deksel op moet staan om de temperatuur op het rooster goed te hebben. Daar bleek maar liefst 15C tussen te zitten, zie de foto hieronder.

De rub nog een beetje bijgewerkt en ook nog een schepje rub in het bier gedaan. Toen de kip op het blikkie gezet, wat verrassend makkelijk ging overigens.

De temperatuur weer gechecked en de kip met het Weber schaaltje op het kolenrooster gezet. Nog twee kleine handjes in water geweekte appelhoutsnippers op de briketten gedaan voor een lekker rooksmaakje.

Je kunt trouwens prima bbq-en in Nederland, als je maar een parasol tegen de regen hebt


Na ruim een uur en drie kwartier was hij wel gaar volgens de thermometer. Dat is wat langer dan normaal heb ik begrepen uit alle verhalen hier, maar ik ben nogal aan het stoeien geweest om de temperatuur gelijk te houden.

De kip nog even een minuutje of tien op het blikje laten zitten alvorens haar aan te snijden. Ondertussen de patat gebakken en de sla, die we al gemaakt hadden, op tafel gezet om het af te maken. Nog nooit zulke lekkere kip gegeten! Alles was schoon op en meteen werd er gevraagd of we dit elke zondag konden doen B-)
