- Berichten
- 1.554
Ik snij de kippendij nooit schoon mu.v. kleine stukjes bot/kraakbeen of hele grote lappen vet die aanwezig zijn. Maar het vet randje wat vaak aan ??n kant zit, de 'vetpocket' die ook vaak aanwezig is en het zeentje laat ik gewoon zitten. Het vet is zacht dus smelt weg (en geeft smaak!) en het zeentje heb ik geen last van als je het in stukjes snijdt voor de sateh.BoyS zei:Na deze topic gelezen te hebben wil ik het absoluut niet kapen maar ik zit wel met een vraag. Kippendijen zijn echt een pain in the ass om schoon te snijden (vriendin wil het vet er af),. Hoe doen jullie dit? Laten jullie dit lekker zitten of nemen jullie ook de tijd om een kippendij "schoon" te snijden?
Ook voor bv. chopped/pulled chicken waarbij ik eerst hele kippendijen gaar & grill, laat ik in principe alles zitten.
Reden om voor kippendij te kiezen is juiste het malse vlees en dat beetje extra vet, waarbij het vet er ook goed voor zorgt dat de buitenkant niet droog wordt.