- Berichten
- 4.941
Het leek wel of Ben gedachte kon lezen. Afgelopen zaterdag had ik twee ree?n schouders uitgelegd. Deze wilde ik gaan maken als Mn pa kwam eten vandaag. Nou dat komt dus goed uit.
Aan de schouders zat nog een stuk voorloper. Zodat er mooi wat vlees aan zat. Het stuk vlees voorzien van wat kruiden. En lekker een paar uur in de rook. Om vervolgens op een bedje van ui en knoflook een aantal uur te stoven in de DO.
Hierbij de plaatjes.
Ik had een mooi kruiden mengsel van Mn slager gehad. Ik heb ook een beetje KillerHogs toe gepast. Vooral voor de kleur.
Druk programma vandaag. Eerst de oudste naar school brengen. Klus spullen halen. En thuis gekomen rap de BGE uit de stal gehaald en opstoken die handel.
Het ei moet even opwarmen. En toch best wat vocht verdampen. Toen de temp mooi Stabiel 107gr was 2 chunks beukenhout onder de convEGGtor gegooid en de stukken vlees mochten er op.
Tussendoor even spieken
De kern temp heb ik op laten lopen tot 67gr. Toen zaten de kruiden mooi vast. En was de kleur mooi naar Mn zin.
Ondertussen had ik al een bedje van spek, rode ui en knoflook in de DO liggen. Deze ging zo de BBQ in. Stukken ree er netjes boven op. Paar klonten boter er bij. En natuurlijk een paar flesjes pils om de boel vochtig te maken
Dekseltje dicht en de komende 4 a 5u lekker sudderen op 130gr.
Ondertussen had ik de spruiten en puree gemaakt ( op onze camping in de woonkamer keuken ). En kwamen de gasten binnen. Tijd om eens in het pannetje te kijken. En de boel op tafel te zetten.
Oei dat ziet er goed uit. En de aroma?s
Even de botjes er uit pakken. En het vlees in stukken gelaten. Zodat iedereen lekker de draadjes zelf kan plukken.
Natuurlijk hadden we er ook wat bier om te drinken bij
We hebben weer heerlijk gegeten. Dit is voor m?n pa en mij een echt najaars gerecht. Hier kunnen we ons echt ongans aan eten.
Nog even een fototje voor de wedstrijd gemaakt. Niet mega fotogeniek. Maar wel lekker
Bedankt voor het kijken
Bram.
Aan de schouders zat nog een stuk voorloper. Zodat er mooi wat vlees aan zat. Het stuk vlees voorzien van wat kruiden. En lekker een paar uur in de rook. Om vervolgens op een bedje van ui en knoflook een aantal uur te stoven in de DO.
Hierbij de plaatjes.
Ik had een mooi kruiden mengsel van Mn slager gehad. Ik heb ook een beetje KillerHogs toe gepast. Vooral voor de kleur.



Druk programma vandaag. Eerst de oudste naar school brengen. Klus spullen halen. En thuis gekomen rap de BGE uit de stal gehaald en opstoken die handel.

Het ei moet even opwarmen. En toch best wat vocht verdampen. Toen de temp mooi Stabiel 107gr was 2 chunks beukenhout onder de convEGGtor gegooid en de stukken vlees mochten er op.

Tussendoor even spieken

De kern temp heb ik op laten lopen tot 67gr. Toen zaten de kruiden mooi vast. En was de kleur mooi naar Mn zin.


Ondertussen had ik al een bedje van spek, rode ui en knoflook in de DO liggen. Deze ging zo de BBQ in. Stukken ree er netjes boven op. Paar klonten boter er bij. En natuurlijk een paar flesjes pils om de boel vochtig te maken




Dekseltje dicht en de komende 4 a 5u lekker sudderen op 130gr.

Ondertussen had ik de spruiten en puree gemaakt ( op onze camping in de woonkamer keuken ). En kwamen de gasten binnen. Tijd om eens in het pannetje te kijken. En de boel op tafel te zetten.

Oei dat ziet er goed uit. En de aroma?s

Even de botjes er uit pakken. En het vlees in stukken gelaten. Zodat iedereen lekker de draadjes zelf kan plukken.


Natuurlijk hadden we er ook wat bier om te drinken bij


We hebben weer heerlijk gegeten. Dit is voor m?n pa en mij een echt najaars gerecht. Hier kunnen we ons echt ongans aan eten.
Nog even een fototje voor de wedstrijd gemaakt. Niet mega fotogeniek. Maar wel lekker

Bedankt voor het kijken
Bram.