- Berichten
- 142
Er is eigenlijk niks mooiers dan verse vis bereiden boven houtskool.
Helaas ben ik de enige echte visliefhebber bij ons in huis. Dus dit gebeurt simpelweg te weinig, maar als je het dan doet.... zoooo genieten!
Eenvoud in de keuken, ook buiten, is vaak het geheim van de lekkerste gerechten. Zo ook deze dorade.
Het visje aan de binnenzijde voorzien van rode peper, groene peper, citroen(duhhh), koriander, tijm ,rozemarijn, knoflook, zout&peper en wat zonnebloemolie.
De buitenzijde voorzien van volle Zaanse Mayo...vreemd?
De Mayotruuk, je proeft er niks van maar de dorade blijft hierdoor niet aan t rooster plakken
De olie in de mayo blijft namelijk aan de vis plakken, dit in tegenstelling tot olijfolie in je mooie vuurtje druipt. Gevolg: rook, vlammen, gedoe en dat wil je niet.
De BGE direct op 250 graden en de vis na 4 minuten ff gekeerd(ging smooth
) , de andere kant ook 4 minuten en je haalt de vis dan gemakkelijk met je tang van het rooster.
Voor mij geen bijgerecht bij de dorade, behalve een La Chouffe
Helaas ben ik de enige echte visliefhebber bij ons in huis. Dus dit gebeurt simpelweg te weinig, maar als je het dan doet.... zoooo genieten!
Eenvoud in de keuken, ook buiten, is vaak het geheim van de lekkerste gerechten. Zo ook deze dorade.
Het visje aan de binnenzijde voorzien van rode peper, groene peper, citroen(duhhh), koriander, tijm ,rozemarijn, knoflook, zout&peper en wat zonnebloemolie.
De buitenzijde voorzien van volle Zaanse Mayo...vreemd?
De Mayotruuk, je proeft er niks van maar de dorade blijft hierdoor niet aan t rooster plakken

De olie in de mayo blijft namelijk aan de vis plakken, dit in tegenstelling tot olijfolie in je mooie vuurtje druipt. Gevolg: rook, vlammen, gedoe en dat wil je niet.
De BGE direct op 250 graden en de vis na 4 minuten ff gekeerd(ging smooth

Voor mij geen bijgerecht bij de dorade, behalve een La Chouffe
