- Berichten
- 139
Zo, tijd voor de eerste ronde met mijn DO.
Het ging een dagje klussen worden bij mijn broer, en wat is dan een betere beloning dan wat DO spareribs na afloop.
Ik heb geen fotos van de voorbereiding maar ik zal het hier omschrijven:
2 rode paprika, 1 gele
2 grote uieen (in mijn geval rode).
1x gran prestige
Spareribs (2 strengen van 600gr)
bbq saus
snij de paprika en ui in ringen van ongeveer 1 cm dik. en verdeel dit over de boden, stapel het op elkaar zodat er een laag ontstaat. Hiermee hou je de spareribs van de bodem en uit het vocht.
Ontvlies de spareribs en rub ze (ik heb een basis rub gedaan en ook yellow mustard gebruikt als aanhechting.)
plaats de spareribs in de DO, indien nodig halveer je ze zodat ze passen.
Schenk een riante hoeveelheid bbqsaus op de bovenliggende ribs (als het goed is zakt het allemaal vanzelf omlaag) en gooi het bier bij de paprika en ui
En dat was het, hierna kan je het afhankelijk van de temperatuur lang of kort laten garen. Ik heb gekozen voor 110/120 graden en het heeft er vanaf 12:30 tot 17:45 in gelegen.
Dit was na ongeveer 2,5 uur. Helaas is bij mij de saus niet gaan smelten/zakken, vermoedelijk te dik gemaakt (zelf gemaakte saus)
En na wat hard werken is er een mooi afdakje bijgekomen
Het eindresultaat: (saus ff handmatig veerdeeld)
Ribjes waren verschrikkelijk mals, en het heeft ons goed gesmaakt!
Het ging een dagje klussen worden bij mijn broer, en wat is dan een betere beloning dan wat DO spareribs na afloop.
Ik heb geen fotos van de voorbereiding maar ik zal het hier omschrijven:
2 rode paprika, 1 gele
2 grote uieen (in mijn geval rode).
1x gran prestige
Spareribs (2 strengen van 600gr)
bbq saus
snij de paprika en ui in ringen van ongeveer 1 cm dik. en verdeel dit over de boden, stapel het op elkaar zodat er een laag ontstaat. Hiermee hou je de spareribs van de bodem en uit het vocht.
Ontvlies de spareribs en rub ze (ik heb een basis rub gedaan en ook yellow mustard gebruikt als aanhechting.)
plaats de spareribs in de DO, indien nodig halveer je ze zodat ze passen.
Schenk een riante hoeveelheid bbqsaus op de bovenliggende ribs (als het goed is zakt het allemaal vanzelf omlaag) en gooi het bier bij de paprika en ui
En dat was het, hierna kan je het afhankelijk van de temperatuur lang of kort laten garen. Ik heb gekozen voor 110/120 graden en het heeft er vanaf 12:30 tot 17:45 in gelegen.
Dit was na ongeveer 2,5 uur. Helaas is bij mij de saus niet gaan smelten/zakken, vermoedelijk te dik gemaakt (zelf gemaakte saus)

En na wat hard werken is er een mooi afdakje bijgekomen

Het eindresultaat: (saus ff handmatig veerdeeld)


Ribjes waren verschrikkelijk mals, en het heeft ons goed gesmaakt!