D
dinonegro
Gast
Collega bbq fanatics,
Dit weekend gaat mijn nieuwe ProQ excel 20 haar vuurdoop krijgen.
Zaterdag:
2 volledig biologische Achterhoekse hoendertjes gekocht bij de Sligro.
De gedachte is deze low & slow te garen bij (hopelijk) zo'n 107 graden.
Wellicht nog op een blikje cola (bier zal niet gaan: de gasten zijn geheelonthouders ;-) )
Als rub heb ik nog diverse Don Marco creaties staan en nog een Plowboys rub.
De briketten wil ik volgens de Minon methode doen.
Als rookhout zat ik aan appel te denken. 1 of 2 blokken?
Iemand nog suggesties? Of zal het zo wel lukken?
Zondag:
Zo'n 4,5 kg (10 stuks) krabbetjes uit de diepvries bij de Sligro meegenomen.
Als rub de plowboys of 1 van de Don Marco's.
Briketten ook weer volgens de Minon methode.
Voor de bereiding wil ik de 3-2-1 methode gebruiken bij wederom zo'n 107 graden.
Als glaze het laatste kwartier denk ik 1 van de sauzen van Blues Hog.
Als rookhout zat ik aan kersen te denken. Vraag is alleen of ik dan 1, 2 of 3 brokken zal moeten gebruiken?
Zit me net te bedenken: ook de krabbetjes zullen een vlies hebben dat verwijderd moet worden toch?
Iemand nog suggesties? Of zal het ook deze zo wel lukken?
Reacties meer dan welkom!
Wellicht dat ik morgen zelfs foto's maak: je kunt maar een tokkie verdient hebben! ;-)
Dit weekend gaat mijn nieuwe ProQ excel 20 haar vuurdoop krijgen.
Zaterdag:
2 volledig biologische Achterhoekse hoendertjes gekocht bij de Sligro.
De gedachte is deze low & slow te garen bij (hopelijk) zo'n 107 graden.
Wellicht nog op een blikje cola (bier zal niet gaan: de gasten zijn geheelonthouders ;-) )
Als rub heb ik nog diverse Don Marco creaties staan en nog een Plowboys rub.
De briketten wil ik volgens de Minon methode doen.
Als rookhout zat ik aan appel te denken. 1 of 2 blokken?
Iemand nog suggesties? Of zal het zo wel lukken?
Zondag:
Zo'n 4,5 kg (10 stuks) krabbetjes uit de diepvries bij de Sligro meegenomen.
Als rub de plowboys of 1 van de Don Marco's.
Briketten ook weer volgens de Minon methode.
Voor de bereiding wil ik de 3-2-1 methode gebruiken bij wederom zo'n 107 graden.
Als glaze het laatste kwartier denk ik 1 van de sauzen van Blues Hog.
Als rookhout zat ik aan kersen te denken. Vraag is alleen of ik dan 1, 2 of 3 brokken zal moeten gebruiken?
Zit me net te bedenken: ook de krabbetjes zullen een vlies hebben dat verwijderd moet worden toch?
Iemand nog suggesties? Of zal het ook deze zo wel lukken?
Reacties meer dan welkom!
Wellicht dat ik morgen zelfs foto's maak: je kunt maar een tokkie verdient hebben! ;-)