BasBQ
Beef en Steak

Dikke krabbetjes op de Q

P1050940.jpg

Vraag bij de slager of supermarkt om krabbetjes met borstlap.
Die zien er zo uit (sorry 1 kant al gekruid).
P1050936.jpg

P1050937.jpg

Ik kruid ze een nacht van te voren met Noskos basisrub.
http://www.bbq-nl.com/2009/02/basis-barbecue-rub.html
P1050938.jpg

De volgende dag op de bbq met rookhout op 100 tot 115 graden.
Rustig door laten garen tot 85/ 90 graden kerntemperatuur.
Het laatste uur (vanaf 70 graden) heb ik gemopt.
Voor het moppen heb ik gebruikt:
Van Gilze schenkstroop caramel
wat extra bruine suiker
een flinke scheut j?germeister
Dat ruikt heerlijk tijdens het moppen en schut de speekselklieren alvast behoorlijk wakker. :D
Na ongeveer 6 uur was de kertemperatuur 85 graden en heb ik ze eraf gehaald.
Even laten rusten en dan................................
P1050941.jpg

 
heb je niet een beetje te veel gemaakt? (hint) ;)
 
Mooi Bert. Deze ga ik onthouden!
 
Bert je maakt me gek, heerlijk! Die dikke krabben moet ik gewoon kunnen bestellen bij de slager?
 
Lekker!!
 
Frits zei:
Bert je maakt me gek, heerlijk! Die dikke krabben moet ik gewoon kunnen bestellen bij de slager?
Ja hoor, Krabbetjes met borstlap kan hij ook gewoon bij de groothandel krijgen als hij ze niet zelf uitsnijd.
 
ziet er geerlijk uit Bert, daar zit tenminste vlees aan
 
I am in love.......

Nee Bert, op de krabbetjes.

heerlijk stukkie zeg.
 
En deze gaat met stip de todo lijst in, ziet er echt lekker uit. Waarschijnlijk met in mutatie in het recept  jagermeister wordt berenburg.

Dank voor het recept, nu alleen even op zoek naar krabbetjes
 
Dat zijn pas krabbetjes z?g.
Lekkerrr  :)

Jij boft maar met zo'n geweldige slager Bert  :D

Mac
 
 
 

Jeffievb

Stoker
Berichten
382
Ziet er goed uit ! Ik ga woensdag 3 kg krabbetjes maken volgens het recept van jou hierboven !:D
 
Terug
Bovenaan Onderaan