- Berichten
- 216
Leuke aflevering over rookhout voor op de BBQ
http://keuringsdienstvanwaarde.kro.nl/seizoenen/2013/afleveringen/06-06-2013
http://keuringsdienstvanwaarde.kro.nl/seizoenen/2013/afleveringen/06-06-2013
Bekijk de onderstaande video om te zien hoe je onze site als een web app op je startscherm installeert.
Opmerking: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
Dus wil je zeggen dat als je eik in whisky legt je een verschil zou hebben in eindresultaat, en dan bedoel ik smaak? Geur kan wel zijn als je de zak opentrektFrits zei:Er is wel een groot verschil tussen JD en deze whisky brokken. Deze ruiken veel sterker naar whisky
+1El Fumarole zei:Ik heb inmiddels zalm koud gerookt op Els, Beuk, Eiken en combinaties van die soorten. Zelfs met zo'n pakje 'gemarineerd' rookhout van vuurenrook, wat bestaat uit eikensnippers met wat rozemarijn (meen ik) en een paar jeneverbessen. Eerlijk gezegd vond ik ze uiteindelijk allemaal hetzelfde van smaak en geur. Het grootste verschil krijg je door de zalm zelf. De ene verliest meer vocht tijdens het pekelen dan de ander en dat kan een wat stugger eindproduct geven.
Maar uiteindelijk...gaat het allemaal schoon op, want het is allemaal lekker
Nosmo zei:Maar Martijn van vuur en rook rade het mij af om met eiken te gaan roken (zalm) omdat daar looizuur bij vrij komt, wat is jullie ervaring?