- Berichten
- 1.648
Vanavond Steven & Me van April 2014gemaakt, Porto Ricaanse varkensschouder (Lechon Asado).
Schouder met vel vervangen door nek van Iberico varken. Die was afgelopen week in de aanbieding bij de Makro (bijna 1300 gr voor nog 20 euro. Niet goedkoop maar wat ons betreft iedere euro waard)
Vlees voorzien van knoflook en rozemarijn (had helaas geen verse oregano meer in de tuin), ingewreven met de kruidenmelange en olijfolie. Aan het spit geregen en na 30 minuten ingesmeerd met zoete paprika/kurkuma olie.
Na 2 uur had het vlees een kerntemperatuur van 74 graden, buitenkant was heerlijk krokant, binnenzijde lekker mals. Dit is echt het ultieme stuk varkensvlees. Nog even saus gemaakt van ketchup, bbq saus, peper en ginger ale.

Nek aan het spit en draaien maar

Het eindresultaat, van buiten krokant, van binnen lekker mals en sappig

Knoflook en rozemarijn waren nog goed te ruiken tijdens het snijden

Prima combi met parel couscous met tomaat en doperwten en zoete bbq saus.
Dit gaan we veel en veel vaker maken, wat een feest was dit
Schouder met vel vervangen door nek van Iberico varken. Die was afgelopen week in de aanbieding bij de Makro (bijna 1300 gr voor nog 20 euro. Niet goedkoop maar wat ons betreft iedere euro waard)
Vlees voorzien van knoflook en rozemarijn (had helaas geen verse oregano meer in de tuin), ingewreven met de kruidenmelange en olijfolie. Aan het spit geregen en na 30 minuten ingesmeerd met zoete paprika/kurkuma olie.
Na 2 uur had het vlees een kerntemperatuur van 74 graden, buitenkant was heerlijk krokant, binnenzijde lekker mals. Dit is echt het ultieme stuk varkensvlees. Nog even saus gemaakt van ketchup, bbq saus, peper en ginger ale.

Nek aan het spit en draaien maar

Het eindresultaat, van buiten krokant, van binnen lekker mals en sappig

Knoflook en rozemarijn waren nog goed te ruiken tijdens het snijden

Prima combi met parel couscous met tomaat en doperwten en zoete bbq saus.
Dit gaan we veel en veel vaker maken, wat een feest was dit