- Berichten
- 408
Afgelopen vrijdag was het dan eindelijk zover. Na veel online speurwerk en enkele gesprekken met andere WSM eigenaren toch gekozen voor een Weber en wel eentje met een doorsnede van 57cm, damn wat een joekel is dat 
Zaterdagmiddag een kippetje en wat spareribs gekocht om hem zo snel mogelijk vies te maken. Zaterdag avond geheel op aanraden van the virtual weber bullet een kippetje klaargemaakt:
Een klein gedeelte van de kolenring gevuld met wat Flamy briketten en wat appel snippers en een klein startertje met daarin de laatste ecobrassa.
Kippetje ontdaan van haar ruggengraat en borstbeen:
??n helft ingesmeerd met dizzy pigs' raging river rub:
En de andere met dizzy pigs' jamaican firewalk:
Op de smoker:
Tussendoor nog ingesmeerd met Hunt's honing bbq sauce en een kwartiertje daarna nog even grillen voor een krokant korstje:
En smullen maar:
Zaterdagavond heb ik de helft met dizzy pig jamaican firewalk opgegeten en zaterdagmiddag (koud) de andere. Ik vond ze allebei heel erg lekker, geen favo dus.
Zondag was het tijd voor een portie spareribs van zo'n vier kilo in totaal, klaargemaakt volgens het favoriete sparerib recept van Noskos' (dat is namelijk ook onze favoriet
).
Ribben op de smoker:
De standaard Weber thermometer in de deksel was al gemonteerd dus heb deze niet in kokend water gehouden. De RiverCountry is precies op 100 graden door mij getest en die had ik aan de andere kant in het deksel gezet:
Volgens mij gaat er iets niet goed met de Weber thermometer (De ET-732 zit op het rooster):
Dit lijkt er meer op (tenzij het bij de luchtschuif 50 F heter is dan aan de andere kant?)
Na ongeveer 3,5 uur heb ik de ribben nog even ingesmeerd met een mengsel van honing en sweet baby ray's:
En van het eindresultaat heb ik geen foto meer gemaakt
. Sorry dames en heren, jullie moeten van me aannemen dat ze heerlijk waren 
Wat een fijn apparaat die WSM, koud kunstje om die op temperatuur te houden. Helaas ging hij de eerste avond niet uit. Om ongeveer 18:00 heb ik alle luchschuiven dichtgezet en toen ik 's nachts om ongeveer 0:30 nog een keer keek stond de thermometer nog steeds op 200 F (en daar mag ik kennelijk 50 F bij optellen). Ik hoop dat het komt omdat hij nog flink vettig moet worden van binnen, anders toch maar een keertje het deurtje onder handen nemen 8)
De dag erna met de spareribs heb ik er niet meer op gelet (koninginnenacht
).
Thx 4 watching!!

Zaterdagmiddag een kippetje en wat spareribs gekocht om hem zo snel mogelijk vies te maken. Zaterdag avond geheel op aanraden van the virtual weber bullet een kippetje klaargemaakt:
Een klein gedeelte van de kolenring gevuld met wat Flamy briketten en wat appel snippers en een klein startertje met daarin de laatste ecobrassa.
Kippetje ontdaan van haar ruggengraat en borstbeen:
??n helft ingesmeerd met dizzy pigs' raging river rub:
En de andere met dizzy pigs' jamaican firewalk:
Op de smoker:
Tussendoor nog ingesmeerd met Hunt's honing bbq sauce en een kwartiertje daarna nog even grillen voor een krokant korstje:
En smullen maar:
Zaterdagavond heb ik de helft met dizzy pig jamaican firewalk opgegeten en zaterdagmiddag (koud) de andere. Ik vond ze allebei heel erg lekker, geen favo dus.
Zondag was het tijd voor een portie spareribs van zo'n vier kilo in totaal, klaargemaakt volgens het favoriete sparerib recept van Noskos' (dat is namelijk ook onze favoriet

Ribben op de smoker:
De standaard Weber thermometer in de deksel was al gemonteerd dus heb deze niet in kokend water gehouden. De RiverCountry is precies op 100 graden door mij getest en die had ik aan de andere kant in het deksel gezet:
Volgens mij gaat er iets niet goed met de Weber thermometer (De ET-732 zit op het rooster):
Dit lijkt er meer op (tenzij het bij de luchtschuif 50 F heter is dan aan de andere kant?)
Na ongeveer 3,5 uur heb ik de ribben nog even ingesmeerd met een mengsel van honing en sweet baby ray's:
En van het eindresultaat heb ik geen foto meer gemaakt


Wat een fijn apparaat die WSM, koud kunstje om die op temperatuur te houden. Helaas ging hij de eerste avond niet uit. Om ongeveer 18:00 heb ik alle luchschuiven dichtgezet en toen ik 's nachts om ongeveer 0:30 nog een keer keek stond de thermometer nog steeds op 200 F (en daar mag ik kennelijk 50 F bij optellen). Ik hoop dat het komt omdat hij nog flink vettig moet worden van binnen, anders toch maar een keertje het deurtje onder handen nemen 8)
De dag erna met de spareribs heb ik er niet meer op gelet (koninginnenacht

Thx 4 watching!!