Beef en Steak

De Koreaanse speklapjes van MarBQ

 
 
 

Dominique

BBQ Junkie
Berichten
6.775
We hebben met ons twee?n bijna 6 ons weggegeten.....
Het ging er fijn in, dank je wel voor het recept!

1eba706dca6b76eb94b5f038eacd1a93.jpg
 
denk dat ik die zeker ook wel lust  :)
 
Dit is nog over, dus..... :)
 
oke, we komen ze halen  ;)
 
Dominique zei:
We hebben met ons twee?n bijna 6 ons weggegeten.....
Het ging er fijn in, dank je wel voor het recept!

1eba706dca6b76eb94b5f038eacd1a93.jpg

Graag gedaan hoor!! ;)
Greetz, Marco
 
Lekker, waar een meating al nog meer niet goed voor is  ;D
 
die ga ik ook eens proberen! ik hou van de aziatische keuken en als ik dit zie, word ik toch erg nieuwsgierig!
 
En koud zijn ze ook heerlijk, heb ik net gemerkt. Bordje is nu leeg ;)
 
Het is een oud bericht maar.....
is hier ook een recept van ?
 
Bedankt Noskos,

Ik ga ermee aan de slag super dat je hem hebt gevonden.
 
Let wel dat er met Ketjap in het recept niet de zoete wordt bedoeld (Manis), die wordt bijna uitsluitend in de Indonesische keuken gebruikt.
Met de Ketjap wordt Sojasaus bedoeld, de zoute dus. De Koreaanse keuken kent geen zoete Sojasaus.
Neem een lichte sojasaus (bijvoorbeeld Pearl River Bridge of Kikkoman)
 
Ewald zei:
Let wel dat er met Ketjap in het recept niet de zoete wordt bedoeld (Manis), die wordt bijna uitsluitend in de Indonesische keuken gebruikt.
Met de Ketjap wordt Sojasaus bedoeld, de zoute dus. De Koreaanse keuken kent geen zoete Sojasaus.
Neem een lichte sojasaus (bijvoorbeeld Pearl River Bridge of Kikkoman)

Goed dat je dat nog even meldt, ik had er echt Ketjap Manis ingedaan. maar moet dus gewone sojasaus zijn.
 
Ook in alle Weber kookboeken die ik gelezen heb wordt Soysauce van het Engels/Amerikaans vertaald naar het Nederlands in Ketjap.
Nou zijn er maar weinig Amerikanen/Engelsen die weten wat Ketjap is.
De Indo's kennen wel een zoute variant en dat is Ketjap asin maar die is bij veel Nederlanders niet of minder bekend, en smaakt toch anders dan de sojasaus
 
Terug
Bovenaan Onderaan