- Berichten
- 101
Met het onderwerp van de BBQ Genootschap Fotowedstrijd zag ik veel beelden voor me.... En ik hoopte ook op 'bijzondere' foto's en dat is gelukt!
Nu heb ik een bijzonder kippetje gemaakt voor vrienden die kwamen eten. Voor haar (zwanger en vegetari?r) een gerookte rode poon en voor de mannen een gerookte kip, butterflyed met Alabama saus rechtstreeks uit het boek van Big Bob Gibson. De bereiding en saus is vooral bepaald door een opmerking van de zwangere dame in het gezelschap: "ik houd nu meer van fris zuur, maar wel met een bite".
De kip is gerookt, aardappels zijn gerookt, poontjes ook... Maar wat deze kip bijzonder maakt, is dat iemand die ik ken als hardcore vegetari?r deze kip heeft gegeten en er lyrisch over was!!! #HetReceptOmVegetari?rsTeBekeren
Het begint met een mooie biologische kip
Met grof geweld hem gebutterflied, wat overbodig vet en botjes weggesneden.
Daarna er even wat grof zout over... En de kamado gaat op 160 graden met een paar mooie stukken appelhout voor de zoete rook. Daar ligt ze dan.
Tussendoor even sprayen met olijfolie en ook wat peper toevoegen... Ze wordt er alleen maar mooier van.
En dan ligt ze klaar om de witte saus over haar heen te laten gaan....
Maar in al haar puurheid en gebruind door de rook en warmte, vond ik dit toch wel een ultiem shot:
Hoe het kippetje op het bord kwam heb ik niet vastgelegd op foto. Wel at mijn vegetarische gast bijna 1/4 kip op! Juist dat maakt dit kippetje een ZEER bijzonder kippetje!
Nu heb ik een bijzonder kippetje gemaakt voor vrienden die kwamen eten. Voor haar (zwanger en vegetari?r) een gerookte rode poon en voor de mannen een gerookte kip, butterflyed met Alabama saus rechtstreeks uit het boek van Big Bob Gibson. De bereiding en saus is vooral bepaald door een opmerking van de zwangere dame in het gezelschap: "ik houd nu meer van fris zuur, maar wel met een bite".
De kip is gerookt, aardappels zijn gerookt, poontjes ook... Maar wat deze kip bijzonder maakt, is dat iemand die ik ken als hardcore vegetari?r deze kip heeft gegeten en er lyrisch over was!!! #HetReceptOmVegetari?rsTeBekeren
Het begint met een mooie biologische kip

Met grof geweld hem gebutterflied, wat overbodig vet en botjes weggesneden.
Daarna er even wat grof zout over... En de kamado gaat op 160 graden met een paar mooie stukken appelhout voor de zoete rook. Daar ligt ze dan.

Tussendoor even sprayen met olijfolie en ook wat peper toevoegen... Ze wordt er alleen maar mooier van.

En dan ligt ze klaar om de witte saus over haar heen te laten gaan....
Maar in al haar puurheid en gebruind door de rook en warmte, vond ik dit toch wel een ultiem shot:

Hoe het kippetje op het bord kwam heb ik niet vastgelegd op foto. Wel at mijn vegetarische gast bijna 1/4 kip op! Juist dat maakt dit kippetje een ZEER bijzonder kippetje!