tomvdrunen
Tondelzoeker
- Berichten
- 4
Goedenmorgen,
Mijn naam is Tom van Drunen
ik ben nog niet echt een gevorderde bbqer maar wel een echte hobyist en ik hou heel erg van de alternatieve manieren van koken (en soms ook van gemakzucht)
ik heb zelf vroeger een metalen oven gemaakt van een lpg tank (welke verrassend goed werkte) deze heb ik destijds helaas verkocht omdat ik een echte pizza oven wilde maken (vermiculite) helaas ben ik nu al een paar jaar met dit plan bezig omdat de keuken eromheen eerst gemaakt moest worden.
De keuken begint nu een vergevorderd stadium te krijgen (alleen het betonnen aanrechtblad nog plaatsen en ik kan aan de oven beginnen)
inmiddels heb ik voor in de buitenkeuken een elektrische (infrarood) bbq gekocht. ik weet het dit is niet echt culinair en alternatief maar wel makkelijk voor de snellere gerechten, wat ervoor zorgt dat ik vaker bbq. Daarnaast heb ik nog een zelfgemaakte (rook) bbq van 2 lpg tanken welke ik regelmatig gebruik als er meer bezoek is. de roosters zijn gemaakt van oude waterput roosters, wat verrassend goed werkt. en tot slot heb ik nog een jacuzzi heater met een rvs spiraal met als extraatje een oven. deze werkt niet voor het echt bakken maar iets opwarmen zoals een pizza, wortenbroodje of stokbrood werkt perfect. Mijn oudere gas bbq welke ik destijds eigenlijk gekocht had om in de buitenkeuken te bouwen staat nu te koop (leuk om ergens in te bouwen aangezien het een inbouw variant is) maar ook de ombouw zou perfect kunnen zijn voor de doe het zelfer die bijvoorbeeld iets wil maken om zijn green egg of kamado in te bouwen. ik zal deze binnenkort ook hier op het forum aanbieden. het gaat om de laatste foto.
Mijn naam is Tom van Drunen
ik ben nog niet echt een gevorderde bbqer maar wel een echte hobyist en ik hou heel erg van de alternatieve manieren van koken (en soms ook van gemakzucht)
ik heb zelf vroeger een metalen oven gemaakt van een lpg tank (welke verrassend goed werkte) deze heb ik destijds helaas verkocht omdat ik een echte pizza oven wilde maken (vermiculite) helaas ben ik nu al een paar jaar met dit plan bezig omdat de keuken eromheen eerst gemaakt moest worden.
De keuken begint nu een vergevorderd stadium te krijgen (alleen het betonnen aanrechtblad nog plaatsen en ik kan aan de oven beginnen)
inmiddels heb ik voor in de buitenkeuken een elektrische (infrarood) bbq gekocht. ik weet het dit is niet echt culinair en alternatief maar wel makkelijk voor de snellere gerechten, wat ervoor zorgt dat ik vaker bbq. Daarnaast heb ik nog een zelfgemaakte (rook) bbq van 2 lpg tanken welke ik regelmatig gebruik als er meer bezoek is. de roosters zijn gemaakt van oude waterput roosters, wat verrassend goed werkt. en tot slot heb ik nog een jacuzzi heater met een rvs spiraal met als extraatje een oven. deze werkt niet voor het echt bakken maar iets opwarmen zoals een pizza, wortenbroodje of stokbrood werkt perfect. Mijn oudere gas bbq welke ik destijds eigenlijk gekocht had om in de buitenkeuken te bouwen staat nu te koop (leuk om ergens in te bouwen aangezien het een inbouw variant is) maar ook de ombouw zou perfect kunnen zijn voor de doe het zelfer die bijvoorbeeld iets wil maken om zijn green egg of kamado in te bouwen. ik zal deze binnenkort ook hier op het forum aanbieden. het gaat om de laatste foto.