- Berichten
- 1.648
Zoals beloofd tijdens het voorstellen hierbij wat foto's van mijn eerste Sukade. Vlees besteld en ruim 14 later gekocht bij mijn plaatselijke slager. Ter plaatse heeft hij de zeen eruit gehaald en hij was heel benieuwd wat ik er mee ging doen. Na hem verteld te hebben dat het vlees 4uur in marinade van cola en ketjap ging wenste hij me veel succes. Hij had het ooit tijdens een demonstratie gezien en gegeten. Hij vond het heerlijk.
Eenmaal thuis gekomen alle ingredi?nten klaar gezet en het vlees vervolgens in schaal met cola en ketjap gelegd (Noskos bedankt voor het recept). Ieder uur het vlees gedraaid en na ruim 4 uur uit de koelkast gehaald. Droog gedept, BBQ (gas) opgestookt, rookbak met houtsnippers op de flavoriserbars gelegd en 5 hongerige vrienden verteld wat we gingen eten. Nadat de BBQ na 30 minuten heet was (en de rook er vol uit kwam) de grill ingevet en de sukade kon erop. Mijn vrienden vroegen lacherig hoe laat we konden eten, het was inmiddels al 20.00 uur en ze hadden geen zin om pas om 23 uur te eten. Na 5 minuten heb ik de sukade 90 graden gedraaid en na 5 minuten was de andere kant aan de beurt. Ook daar weer een mooi patroon gemaakt. Ze konden hun ogen niet geloven dat ik na 20 minuten het vlees van BBG haalde en nog even liet rusten. Vervolgens nog even wat groene asperges op de grill gelegd en een heerlijke watermeloen zeekraal salade gemaakt. Het vlees was inmiddels goed tot rust gekomen en kan aangesneden worden. Mijn vrienden waren nog steeds zeer sceptisch maar na de eerste hap sukade was de voor eens en altijd over. De lovende woorden waren niet van de lucht, een enkeling vond het zelfs lekkerder dan biefstuk.
Afgelopen zaterdag weer Sukade gemaakt en ook ditmaal weer een groot succes
http://
http://
De sukade zonder zeen
http://
de ingredi?nten
http://
Het vlees en de marinade
http://
Het eind resultaat
Deze manier van BBQ-en was voor mij de grote ommekeer. In het vervolg gaan er alleen nog maar mooie stukken vlees of vis op. HEt cremeren van speklapjes gaat (gelukkig) niet meer gebeuren.
Peter
Eenmaal thuis gekomen alle ingredi?nten klaar gezet en het vlees vervolgens in schaal met cola en ketjap gelegd (Noskos bedankt voor het recept). Ieder uur het vlees gedraaid en na ruim 4 uur uit de koelkast gehaald. Droog gedept, BBQ (gas) opgestookt, rookbak met houtsnippers op de flavoriserbars gelegd en 5 hongerige vrienden verteld wat we gingen eten. Nadat de BBQ na 30 minuten heet was (en de rook er vol uit kwam) de grill ingevet en de sukade kon erop. Mijn vrienden vroegen lacherig hoe laat we konden eten, het was inmiddels al 20.00 uur en ze hadden geen zin om pas om 23 uur te eten. Na 5 minuten heb ik de sukade 90 graden gedraaid en na 5 minuten was de andere kant aan de beurt. Ook daar weer een mooi patroon gemaakt. Ze konden hun ogen niet geloven dat ik na 20 minuten het vlees van BBG haalde en nog even liet rusten. Vervolgens nog even wat groene asperges op de grill gelegd en een heerlijke watermeloen zeekraal salade gemaakt. Het vlees was inmiddels goed tot rust gekomen en kan aangesneden worden. Mijn vrienden waren nog steeds zeer sceptisch maar na de eerste hap sukade was de voor eens en altijd over. De lovende woorden waren niet van de lucht, een enkeling vond het zelfs lekkerder dan biefstuk.
Afgelopen zaterdag weer Sukade gemaakt en ook ditmaal weer een groot succes
http://

http://

http://

http://

http://

Deze manier van BBQ-en was voor mij de grote ommekeer. In het vervolg gaan er alleen nog maar mooie stukken vlees of vis op. HEt cremeren van speklapjes gaat (gelukkig) niet meer gebeuren.
Peter