Beste Qers,
Na lang een Boretti BBQ gehad te hebben werd het nu toch echt tijd voor een keramische.
Mijn keuze is de grill guru (medium) gewordenachteraf had ik voor large moeten gaan ivm accesoirres maar dat is achteraf..
Om te beginnen een keer geproefdraaid om bekend te worden met het regelen van de temperatuur.
Ik heb al heel veel gelezen over de BBq, welk houtkool, technieken, recepten etc
Voor de houtkool heb ik een zakje house of charcoal gehaald en een ook besteld West-Afrikaans Hardhout Houtskool 13 kg van Flames & Flavour.
Ik weet het er is zoveel keuze maar na het lezen van recensies deze 2 gekocht.
Ook ben ik even naar de Intratuin gereden en online ook wat rubs besteld Vind e Braai rub van Intratuin goed en heb ook even de sticky chicken meegenomen
Online Kwam ik bij Beekum specerijen uit daar heb ik pekelzout besteld met en oa Kofte mix en Tex Mex (nog niet geprobeerd)
Ben nog niet uitgewinkeld maar hier start ik even mee
Als allereerste ben ik begonnen met kippendijen spiesen die heb ik met de braai van de intratuin gerubt en op de BBQ gedaan bij +-200 (direct) grof half uurtje bij regelmatig draaien, ging prima.
Dag 2 gingen de BBQ kluiven erop (ja zo heten ze, welk deel van het varken het is weet ik niet) ook deze direct op ongeveer 200c 20min regelmatig draaien.
Denk dat ook wat lager en langer had gekund voor een malser resultaat (tips trucs alles is welkom, leer graag bij!)
Dag 3 was voor het eerst een langere sessie (altijd spannend) ik ging kipfilet roken.
Ik had de pekelzout all use gekocht van Beekum. kippen ongeveer 2 en half uur gepekeld hierin.
de Q aan op 120C (minion style) indirect. temperatuur stabiel houden heb ik nog niet helemaal onder de knie maar na een 1 uur en 20 min waren de kolen uit, lag nog meer dan genoeg in dus wat er fout ging weet ik niet. Gelukkig was dat ook het moment dat de kip gaar was, Oja ik heb ook wat houtmot eerst in water gelegd en toen op het vuur voor de nog meer smaak.
Dag 4 werd het tijd voor Kofte spiesen , gehakt een uitje, ei, wat paneermeel, en kofte kruiden van beekum waren de ingredienten.
Direct op een grilmat bij 200c 20 min regelmatig draaien en ze zijn perfecto.
Heerlijk dat de vlammen gelijk doven als je de klep dicht doet, dat lukte voorheen echt niet
Fotos bijgevoegd (zijn niet op volgorde maar hier kom je vast uit
)en bedankt voor het lezen!
Na lang een Boretti BBQ gehad te hebben werd het nu toch echt tijd voor een keramische.
Mijn keuze is de grill guru (medium) gewordenachteraf had ik voor large moeten gaan ivm accesoirres maar dat is achteraf..
Om te beginnen een keer geproefdraaid om bekend te worden met het regelen van de temperatuur.
Ik heb al heel veel gelezen over de BBq, welk houtkool, technieken, recepten etc
Voor de houtkool heb ik een zakje house of charcoal gehaald en een ook besteld West-Afrikaans Hardhout Houtskool 13 kg van Flames & Flavour.
Ik weet het er is zoveel keuze maar na het lezen van recensies deze 2 gekocht.
Ook ben ik even naar de Intratuin gereden en online ook wat rubs besteld Vind e Braai rub van Intratuin goed en heb ook even de sticky chicken meegenomen
Online Kwam ik bij Beekum specerijen uit daar heb ik pekelzout besteld met en oa Kofte mix en Tex Mex (nog niet geprobeerd)
Ben nog niet uitgewinkeld maar hier start ik even mee
Als allereerste ben ik begonnen met kippendijen spiesen die heb ik met de braai van de intratuin gerubt en op de BBQ gedaan bij +-200 (direct) grof half uurtje bij regelmatig draaien, ging prima.
Dag 2 gingen de BBQ kluiven erop (ja zo heten ze, welk deel van het varken het is weet ik niet) ook deze direct op ongeveer 200c 20min regelmatig draaien.
Denk dat ook wat lager en langer had gekund voor een malser resultaat (tips trucs alles is welkom, leer graag bij!)
Dag 3 was voor het eerst een langere sessie (altijd spannend) ik ging kipfilet roken.
Ik had de pekelzout all use gekocht van Beekum. kippen ongeveer 2 en half uur gepekeld hierin.
de Q aan op 120C (minion style) indirect. temperatuur stabiel houden heb ik nog niet helemaal onder de knie maar na een 1 uur en 20 min waren de kolen uit, lag nog meer dan genoeg in dus wat er fout ging weet ik niet. Gelukkig was dat ook het moment dat de kip gaar was, Oja ik heb ook wat houtmot eerst in water gelegd en toen op het vuur voor de nog meer smaak.
Dag 4 werd het tijd voor Kofte spiesen , gehakt een uitje, ei, wat paneermeel, en kofte kruiden van beekum waren de ingredienten.
Direct op een grilmat bij 200c 20 min regelmatig draaien en ze zijn perfecto.
Heerlijk dat de vlammen gelijk doven als je de klep dicht doet, dat lukte voorheen echt niet
Fotos bijgevoegd (zijn niet op volgorde maar hier kom je vast uit
