BasBQ
Beef en Steak

De Eetclub gaat Amerikaans

 
 
 

ReneR

Gemarineerd
Berichten
2.395
Al enige tijd vormen wij met wat vrienden een "eetclub".
Niks spannends, gewoon een dagje gezellig samen zijn en iedereen zorgt voor "iets" zodat er niet 1 persoon heel druk is en de rest niks doet....
En na afloop bepalen we gezamenlijk en (meestal) in goed overleg wat het "thema" voor de volgende bijeenkomst is.
En voor vandaag is het thema "Amerikaans", ik mag voor het hoofdgerecht zorgen en dat worden dus spare-ribs op de 3-2-1 methode.
Ik zal ook wat foto's plaatsen van het voor-, en nagerecht, gewoon om te laten zien hoe zwaar we het hebben =))

700 gram per slab, 5 personen dus......
IMG_45091_zps74b82c6e.jpg


In de "Nosmo's Secret Rib Rub"
IMG_45101_zps6a8abd35.jpg


Op de Kamado
IMG_45221_zps41449ed6.jpg


IMG_45241_zps459f0ded.jpg


Smokeyyyyy
IMG_45231_zps55f54b05.jpg
 
Ik ben benieuwd! De rub wel "secret" houden he! ;)

 
 
Nosmo zei:
Ik ben benieuwd! De rub wel "secret" houden he! ;)

Ik zeg verder helemaal NIKS, zelfs niet als Domi het vraagt =))
 
Zo, drie uur verder

IMG_45251_zps61a5517a.jpg


En nu ingepakt terug
IMG_45261_zps28ff8f4d.jpg


Helaas (nog) geen Lidl folie dus dan maar 2 laagjes....

To be continued
 
welke Rub heb je gebruikt ? ;) ;) ;)
 
jackm zei:
welke Rub heb je gebruikt ? ;) ;) ;)

Ssstttttt Jack, niet verder vertellen hoor.....ik heb de Secret Rib Rub van Nosmo gebruikt, maar wel stil houden hoor, volgens mij leest hij hier ook wel eens mee ;)
 
Zoekt die club nog leden want ik zoek nog zo'n club :p
 
En de ribjes zijn in de laatste fase terecht gekomen.
Glaze met kookvocht, honing en Steven Raichlen's Smokey Apple BBQ Sause (gisteren gescoord tijdens het Chili Fest in Lelystad)

IMG_45271_zps635436bc.jpg


IMG_45281_zps8c654237.jpg


To be continued
 
Jammer dat Manon net bij de Wok heeft gereserveerd anders zat ik al op m'n snorfiets :)
 
ik zou ook gelijk op mijn solex gesprongen zijn, ziet er goed uit Rene
 
Bah... wat vies... :p
 
Nou, het is weer voorbij hoor, maar gelukkig hebben we de foto's nog......

Het voorgerecht was aardappel-paprikasoep met een pepertje
IMG_45301_zpsf86a904b.jpg


Het hoofdgerecht.....
IMG_45321_zpsf44a5937.jpg


Op een bordje met wat cowboy friet
IMG_45331_zps0cf3530a.jpg


Een stukje waar de ribjes uit zijn
IMG_45341_zps0252b88a.jpg


En er waren ook een paar ribjes die niet op gingen....
IMG_45351_zpsa5abd2c3.jpg


Het nagerecht: Red Velvet Cake en HOT Chocolate Milkshake
IMG_45371_zps782f3a0e.jpg


IMG_45381_zpsb3f7fec8.jpg


Thanks for watching
 
Nosmo zei:
Ik ben benieuwd! De rub wel "secret" houden he! ;)
Heeft Nosmo eigenlijk al een lintje  ;)
 
mooi hoor
 
Terug
Bovenaan Onderaan