BasBQ
Beef en Steak

De eerste keer pulled pork...

mrwolf zei:
Dat is wel een goeie, ik dacht: harder blazen om die temperatuur omhoog te krijgen... Niet denkende dat je de warme lucht er dan uit blaast...

Mijn I staat nu op 5, ik zal hem de volgende keer naar 3 verlagen, en dan samen met wat passieve luchttoevoer eens kijken of ik die fan stil kan krijgen.

Ik had min van de fan op 10% en de max op 60% staan trouwens.

Een I van 5 (of 3) is veel en veel te hoog, een normale waarde voor de I is rond de 0.01. En zoals Bert al zei moet je niet zo heel veel lucht in je smoker blazen, dat koelt alleen maar af. Ik heb in de Heatermeter handleiding een aantal voorbeelden van de PID instellingen gegeven die je als begin waarden kunt gebruiken.

Je passieve luchttoevoer lekker dicht laten anders blaas je alle lucht er ongebruikt weer uit.


Maar het vleesje ziet er goed uit, gefeliciteerd met je plakplaatje! ;)
 
Gefeliciteerd met je sticker en mooie homp vlees
 
dennisb + 1  :D
 
Nosmo zei:
mrwolf zei:
Dat is wel een goeie, ik dacht: harder blazen om die temperatuur omhoog te krijgen... Niet denkende dat je de warme lucht er dan uit blaast...

Mijn I staat nu op 5, ik zal hem de volgende keer naar 3 verlagen, en dan samen met wat passieve luchttoevoer eens kijken of ik die fan stil kan krijgen.

Ik had min van de fan op 10% en de max op 60% staan trouwens.

Een I van 5 (of 3) is veel en veel te hoog, een normale waarde voor de I is rond de 0.01. En zoals Bert al zei moet je niet zo heel veel lucht in je smoker blazen, dat koelt alleen maar af. Ik heb in de Heatermeter handleiding een aantal voorbeelden van de PID instellingen gegeven die je als begin waarden kunt gebruiken.

Je passieve luchttoevoer lekker dicht laten anders blaas je alle lucht er ongebruikt weer uit.


Maar het vleesje ziet er goed uit, gefeliciteerd met je plakplaatje! ;)

Thanks, ik ga ermee aan de slag, ik heb nog niet aan de PID-waarden gezeten tot nu toe, die I=5 heeft er altijd gestaan.
 
Terug
Bovenaan Onderaan