S
smokingrobbie
Gast
De grote sprong in het diepe. Vandaag voor de eerste keer de UDS aangestoken. Zaterdag bij de slager een mooi stuk varkensbuik (3kg) en varkensnek gehaald (3kg). Lekker in de kruiden gezet, nachtje laten marineren. Vanochtend om 8.30 uur de UDS in de fik. Even op temperatuur laten komen, mooi constant tussen de 100c en 110c. Rookhout even laten weken in water en op de kooltjes.
En nu het grote moment, het vlees er op, kermeter erin en deksel erop.
Goed luisteren of ik geen sirenes hoor, komt flink wat rook uit de schoorsteen.
Af en toe even kijken, temperatuur in de UDS blijft keurig, kernmeter loopt langzaam op. Tot nu toe alles oke.
Na 5 uur het vlees eruit gehaald, stiekem een stukje geproeft, getver wat lekker, vlees in de aluminium folie en weer terug voor een paar uur.
Ben benieuwd.
En nu het grote moment, het vlees er op, kermeter erin en deksel erop.
Goed luisteren of ik geen sirenes hoor, komt flink wat rook uit de schoorsteen.
Af en toe even kijken, temperatuur in de UDS blijft keurig, kernmeter loopt langzaam op. Tot nu toe alles oke.
Na 5 uur het vlees eruit gehaald, stiekem een stukje geproeft, getver wat lekker, vlees in de aluminium folie en weer terug voor een paar uur.
Ben benieuwd.


