BasBQ
Beef en Steak

De borstjes van de buurman nu koudgerookt

 
 

Viola

Stoker
Berichten
325
Een paar weken geleden heb ik een verslagje gepost over het maken van warmgerookte ganzenborstjes die we verkregen via onze schietgrage buurman. Een zestal borstjes hadden we echter achtergehouden om koud te roken. Deze verdwenen voor 8 dagen in 2% colorosso pekel met 1% keukenzout en nog wat andere smaakvolle kruiden. Hierna gingen ze de rookoven in. Omdat het de eerste keer was dat we gans rookten en niet wisten hoe het zou uitpakken hebben we verschillende rooktijden aangehouden. Gerookt voor 9, 15 en 20 uur en een mix van beuken en eik gebruikt. Daarna zijn ze voor 20 dagen de kelder ingegaan en hebben daarbij iets meer dan 1/3 aan gewicht verloren. Afgelopen zondag was dan eindelijk zover, proeven!! We hadden weer wat proefkonijnen gevonden die over hun hart streken en langskwamen om onder het genot van een biertje wat stukjes te proeven.
Wat een wereld van verschil! Waar de warmgerookte borstjes niet op heel veel enthousiaste reacties konden rekenen was dat bij de koudgerookte een heel ander verhaal. Uiteraard voorkeur voor de verschillende rooktijden maar die van 15 uur kreeg de meeste bijval. Dus uiteindelijk een mooi en vooral smakelijk avontuur rijker en onze (nu favoriete) buurman is natuurlijk altijd welkom om zijn buit af te leveren 😉.

D941B2CA-DB40-4049-89F0-4343EA766114.jpeg


67CB48E0-DC07-4A62-ACE9-B45A8F8FCCE7.jpeg


B3522AAB-6E1D-4ACD-994F-0E5F07AF1707.jpeg


30849968-C381-47F3-853A-59C354D51A5C.jpeg


7F1DF18B-30CB-487B-9469-090025DA4E16.jpeg


1993CB07-5C2C-4C2A-8374-56E13CDD8B35.jpeg


CC29EE38-CBBB-421E-AE04-4E4DA699D8BF.jpeg


504CCFE0-2690-4A14-8D86-BB7D404E3A14.jpeg


8C22EE33-B5A0-406F-A00A-FA23CBF31364.jpeg


59FC466C-D217-4715-B0A0-05344329A457.jpeg
 
Is inderdaad een gans andere smaakervaring.
Voor mij creeer je op deze manier een veel hoogwaardiger product dan gewoon bakken.

Op onze stoeren mannen bbq dag werden de gerookte/gedroogde eendenborstjes ook goed onthaald.
 
Is inderdaad een gans andere smaakervaring.
Voor mij creeer je op deze manier een veel hoogwaardiger product dan gewoon bakken.

Op onze stoeren mannen bbq dag werden de gerookte/gedroogde eendenborstjes ook goed onthaald.
Klopt, volgende keer alleen nog maar koudgerookte 😁
 
Als je weer eens een proefkonijn nodig mocht hebben ... ik hou me aanbevolen 😋👍🏻
 
Terug
Bovenaan Onderaan