- Berichten
- 3.176
Sinds ik de genootschap plankjes in huis heb, dwalen de ballen van Frits al in mijn hoofd. Telkens als ik het plankje zag, dacht ik, daar moeten de ballen van Frits op.
De BBQ ging aan vandaag en ik had weer eens wat meer tijd om iets wat langer te garen op de BBQ.. de ballen van Frits konden er eindelijk op..
Omdat ik de ballen alleen voor mij zelf hoefde te maken, heb ik besloten om een kleiner plankje te gebruiken die ik toevallig ook nog had liggen. De zogeheten portionplank van Weber..
Om Frits niet verder in het leven te laten gaan als bikkel, heb ik er een voor het team genomen, en toch 2 ballen bereid.. daar stond de knoop wel strak van na afloop.
Afin, we beginnen.
Voor de vrouw maakte we een zalm burger uit het boek van Julius Jaspers.
Recepten liggen klaar:
De tomaatjes hoefde niet van mevrouw..
Best.
Zalm burgers gemaakt zoals in het recept staat, aan het einde zal ik een foto plaatsen maar de focus lag op de ballen van Frits..
Gehakt, ui en noskos the pulled pork gemengd en 2 stevige mooie ronde ballen gevormd, dat verdiend @Frits immers.
Plankje mocht op direct vuur. We gingen er wat frietjes bij serveren.
En het duurde en het duurde. Maar uiteindelijk zagen we toch rook! De geuren van het cederhout roken we al eerder. "Doet me denken aan een sauna" zei de vrouw al!
Na 20 minuten de balletjes ingesmeerd met noskos the sauce en de deksel weer gesloten.
Weer 10 minuten later de ballen opnieuw ingesmeerd met saus, voorzien van een plakkie kaas en indirect gelegd.
Toen was het even haasten, want de oplettende kijker ziet dat de ballen en friet al een heel eind zijn, maar de zalmburger nog geen hitte had gezien!
Helaas komt dan het foto's maken er een beetje ongelegen..
Maar niet getreurd ik heb nog een paar mooie toen ze er vanaf kwamen..
Snel nog wat spek op de grill gehad en de broodjes voorzien van strepen.
Bodem, cocktail saus, bacon, bal van Frits, cocktailsaus en top...
Man wat een super deluxe broodje bal;
Manmanmanman.
Wat is dit genieten zeg.
Je moet een grote jongen zijn om allebei de ballen van Frits in je mond te stoppen, maar het is gelukt. De friet was minder, miste een randje al zien ze er op de foto fantastisch uit.
Oja, de zalmburger.
Dikke topper ook daar, vrouw was super blij met het recept:
Bedankt @noskos en @Frits voor dit zalige recept van de ballen. Werkelijkwaar fantastisch!
De BBQ ging aan vandaag en ik had weer eens wat meer tijd om iets wat langer te garen op de BBQ.. de ballen van Frits konden er eindelijk op..
Omdat ik de ballen alleen voor mij zelf hoefde te maken, heb ik besloten om een kleiner plankje te gebruiken die ik toevallig ook nog had liggen. De zogeheten portionplank van Weber..
Om Frits niet verder in het leven te laten gaan als bikkel, heb ik er een voor het team genomen, en toch 2 ballen bereid.. daar stond de knoop wel strak van na afloop.
Afin, we beginnen.
Voor de vrouw maakte we een zalm burger uit het boek van Julius Jaspers.
Recepten liggen klaar:
De tomaatjes hoefde niet van mevrouw..
Best.
Zalm burgers gemaakt zoals in het recept staat, aan het einde zal ik een foto plaatsen maar de focus lag op de ballen van Frits..
Gehakt, ui en noskos the pulled pork gemengd en 2 stevige mooie ronde ballen gevormd, dat verdiend @Frits immers.
Plankje mocht op direct vuur. We gingen er wat frietjes bij serveren.
En het duurde en het duurde. Maar uiteindelijk zagen we toch rook! De geuren van het cederhout roken we al eerder. "Doet me denken aan een sauna" zei de vrouw al!
Na 20 minuten de balletjes ingesmeerd met noskos the sauce en de deksel weer gesloten.
Weer 10 minuten later de ballen opnieuw ingesmeerd met saus, voorzien van een plakkie kaas en indirect gelegd.
Toen was het even haasten, want de oplettende kijker ziet dat de ballen en friet al een heel eind zijn, maar de zalmburger nog geen hitte had gezien!
Helaas komt dan het foto's maken er een beetje ongelegen..
Maar niet getreurd ik heb nog een paar mooie toen ze er vanaf kwamen..
Snel nog wat spek op de grill gehad en de broodjes voorzien van strepen.
Bodem, cocktail saus, bacon, bal van Frits, cocktailsaus en top...
Man wat een super deluxe broodje bal;
Manmanmanman.
Wat is dit genieten zeg.
Je moet een grote jongen zijn om allebei de ballen van Frits in je mond te stoppen, maar het is gelukt. De friet was minder, miste een randje al zien ze er op de foto fantastisch uit.
Oja, de zalmburger.
Dikke topper ook daar, vrouw was super blij met het recept:
Bedankt @noskos en @Frits voor dit zalige recept van de ballen. Werkelijkwaar fantastisch!
Laatst bewerkt: