- Berichten
- 620
Onlangs via het genootschap rookplankjes in huis gehaald. Deze schreeuwden om gehaktballen. De ballen van @Frits!
Dus hoppa gehakt uit de vriezer, zelf samengestelde bbqrub (mix van paprika, bruinesuiker, ui en knoflook oid
) en een gesnippert rood uitje erbij. Beetje mixen en een paar mooie bescheiden ballen gedraaid.
Bbq opgestookt tot +/- 160°C
De ballen op het cederhout (droog in dit geval) EN rust.......
minuut of 20 later beetje bbqsaus er over gesmeerd. Mijn favoriet met kaneel en appelstroop
10 minuten later de ballen afgemaakt met kaas! Lekker man!
Dit zo nog een poosje laten liggen totdat de kaas gesmolten was.
Zoals de fotos laten zien hebben we er groene asperges van de bbq bij gegeten met piepers uit de oven.
Deze gaan we nog wel eens maken.
Bedankt voor het lezen, en hup naar buiten !
Dus hoppa gehakt uit de vriezer, zelf samengestelde bbqrub (mix van paprika, bruinesuiker, ui en knoflook oid

Bbq opgestookt tot +/- 160°C
De ballen op het cederhout (droog in dit geval) EN rust.......
minuut of 20 later beetje bbqsaus er over gesmeerd. Mijn favoriet met kaneel en appelstroop

10 minuten later de ballen afgemaakt met kaas! Lekker man!
Dit zo nog een poosje laten liggen totdat de kaas gesmolten was.
Zoals de fotos laten zien hebben we er groene asperges van de bbq bij gegeten met piepers uit de oven.
Deze gaan we nog wel eens maken.
Bedankt voor het lezen, en hup naar buiten !
Laatst bewerkt: