- Berichten
- 719
Zo, ook ik heb eens de Danbras Sateh gemaakt! De tante Miho staat nog op de to do.
Meteen als mijn eerste inzending voor de fotowedstrijd, gewoon omdat het kan.
Ik heb geen exacte prijzen bijgehouden, maar de kip was verrweg het duurste met ong €4,30 voor ong 530gram. Hiervan hebben we één derde gebruikt voor ons avondmaal met twee personen dus komen we in totaal zo rond de €5 uit, binnen budget .
Als eerste de marinade gemaakt en de kippendijen in stukken erin gedaan. Deze daarop in een ziplock zak ik de koelkast voor ruim 24u.
Daags erna de stokjes laten weken en de prikkers gevuld met stukjes Sateh! Ik kwam rond de 60 gram per stokje uit.
Deze zijn per 3 stokjes in de koude lade verdwenen, de diepvries dus.
Vandaag één zakje uitgehaald om mee te doen aan no spend november, ik kwam er toch achter dat het een aardig krap budget is.
Om in het thema te blijven ook de, in de hoek van de schuur verstopte, supermarkt houtskool en briketten opgemaakt. Op is op gelukkig, wat een troep.
Kooltjes in de starter en hup in het kolenmandje!
Stokjes indirect op het rooster gelegd en binnen begonnen aan een portie bami.
In de bami is een zakje Thaise wokgroenten gegaan, ik was te lui om te snijden, en qua prijs ging ik het niet redden veel verschillende groenten te krijgen. Verder wat knoflook, een eitje en ketjap manis.
Na een tijdje de stokjes direct gelegd en een paar keer gedraaid, het resultaat rook verrukkelijk en zag er ook lekker uit vond ik zelf.
Je raad het al, ik mocht twee stokjes, en mijn vrouwelijke wederhelft moest genoegen nemen met één enkel stokje... portie bami in een bakje, stokje erop en wat gefrituurde uitjes, niet slecht voor zo weinig:
Meteen als mijn eerste inzending voor de fotowedstrijd, gewoon omdat het kan.
Ik heb geen exacte prijzen bijgehouden, maar de kip was verrweg het duurste met ong €4,30 voor ong 530gram. Hiervan hebben we één derde gebruikt voor ons avondmaal met twee personen dus komen we in totaal zo rond de €5 uit, binnen budget .
Als eerste de marinade gemaakt en de kippendijen in stukken erin gedaan. Deze daarop in een ziplock zak ik de koelkast voor ruim 24u.
Daags erna de stokjes laten weken en de prikkers gevuld met stukjes Sateh! Ik kwam rond de 60 gram per stokje uit.
Deze zijn per 3 stokjes in de koude lade verdwenen, de diepvries dus.
Vandaag één zakje uitgehaald om mee te doen aan no spend november, ik kwam er toch achter dat het een aardig krap budget is.
Om in het thema te blijven ook de, in de hoek van de schuur verstopte, supermarkt houtskool en briketten opgemaakt. Op is op gelukkig, wat een troep.
Kooltjes in de starter en hup in het kolenmandje!
Stokjes indirect op het rooster gelegd en binnen begonnen aan een portie bami.
In de bami is een zakje Thaise wokgroenten gegaan, ik was te lui om te snijden, en qua prijs ging ik het niet redden veel verschillende groenten te krijgen. Verder wat knoflook, een eitje en ketjap manis.
Na een tijdje de stokjes direct gelegd en een paar keer gedraaid, het resultaat rook verrukkelijk en zag er ook lekker uit vond ik zelf.
Je raad het al, ik mocht twee stokjes, en mijn vrouwelijke wederhelft moest genoegen nemen met één enkel stokje... portie bami in een bakje, stokje erop en wat gefrituurde uitjes, niet slecht voor zo weinig: