Beef en Steak

Daar gaan we dan

Lexie010

Sprokkelaar
Berichten
44
Bij mijn introductie vorige week heb ik aangegeven dat ik een spareribs kneus ben ;). Vandaag gaan we het weer proberen. Ik heb kleine ribben gekocht van 500 gram per stuk. Ik heb net het voorwerk gedaan en ze liggen nu te rusten in de koelkast. Ik wil ze graag fall of the bone hebben. Zelf dacht ik aan 1,5-1.5-0.5.

Ik zal jullie vanmiddag op de hoogte houden. Tips zijn welkom ;)
d08e2feceffb02e0193fd32bfc68cebf.jpg



Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
ga eens voor 2 - 1 en 0,5.
Denk dat je er met dit ribbetje wel bent.
 
Resultaat:

Mwa. Zit verbetering in, maar vond ze nog te droog. Ik kon de botjes redelijk schoon er uit trekken. Ik vond de rooksmaak iets te aanwezig (mini blokje whiskey en appelhout gebruikt). De volgende keer minder gebruiken dus. Datzelfde geldt ook voor de rub, dat mag de volgende keer ook iets minder.

Wat had ik nu nog kunnen doen voor een sappiger resultaat?
3cfbc2bf8f01a02701f1a5a9c865368e.jpg



Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
wat doe je er in de folie bij? alleen boter en honing?
 
Resultaat:

Mwa. Zit verbetering in, maar vond ze nog te droog. Ik kon de botjes redelijk schoon er uit trekken. Ik vond de rooksmaak iets te aanwezig (mini blokje whiskey en appelhout gebruikt). De volgende keer minder gebruiken dus. Datzelfde geldt ook voor de rub, dat mag de volgende keer ook iets minder.

Wat had ik nu nog kunnen doen voor een sappiger resultaat?
3cfbc2bf8f01a02701f1a5a9c865368e.jpg



Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk

Ik zou de volgende keer bij stap 2 na 1 1/2 uur gaan prikken met een thermometer of sateprikker tot het de gewenste malsheid heeft.

Dan aflakken en dat heeft echt geen uur nodig tot het vastzit.
 
Ik doe 2,5 - 2 en dan nog 15 minuten puur om de lak vast te zetten
Moet er na het wrappen heel voorzichtig mee omspringen want ze vallen zo uit elkaar.


Sent from my Pixel 6a using Tapatalk
 
  • Leuk
Waarderingen: Gent
Wat Zzzjon zegt....
 
De 2e fase bepaalt de malsheid toch? Hoe langer hoe sappiger.
 
En bbqsaus plus scheut appelsap


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Doe eens alleen appelsap. Een half kopje per rib.
Cola kan ook. Als er maar zuur in zit.
En schroom niet om de rib nog een half uurtje extra inpak tijd te geven als je hem nog niet mals genoeg vind. Gewoon ff checken en eventueel weer terug inpakken.

Koken is geen exacte wetenschap. Je bent afhankelijk van je vlees en bijvoorbeeld ook of je folie lekt waardoor er stoom kan ontsnappen.
Als het je 20x achter elkaar lukt exact hetzelfde resultaat te krijgen met ribben mag je de vlag uithangen.

Gewoon veel doen en tweaken totdat het voor jou perfect is.

Tis de moeite waard
 
Terug
Bovenaan Onderaan