BasBQ
Beef en Steak

Custom Blues Hog Honey Mustard saus

 
 

groundhog667

Stoker
Berichten
406
Hoi allemaal,

Aangezien ik geen Blues Hog Honey Mustard saus heb ben ik maar eens gaan zoeken en warempel, iemand heeft het nagemaakt:
Blues Hog Honey Mustard BBQ Sauce Clone

De ingredi?nten:
1 c prepared yellow mustard (French's) (Mosterd)
1/2 c honey (honing)
1/2 c ketchup (ja duh..)
1/4 c apple cider vinegar (appel azijn)
1 tsp cane Sugar (RIET Suiker - bedankt noskos!)
1 tsp chili powder (chili poeder)
1 tsp kosher salt (zout)
1 tsp coarse black pepper (gemalen peper)
1/4 tsp garlic powder (knoflook poeder)
1/4 c packed brown Sugar (bruine suiker)
1 tbsp worchestershire sauce (worchestersaus)
1 drop vanilla extract (vanille extract .... deze heb ik zelf niet gebruikt)
1/4 cup water

Toevoeging van JET:
1/4 tlp uitenpoeder
De ingredi?nten klaar gezet. Woops heb de worchestershire (kan iemand dat woord uit stotteren?) klaar gezet:


Vervolgens een smakelijk hoopje van gemaakt:


op een rustig temperatuurtje het zaakje laten pruttelen:


en na een tijdje wordt het sausje lekker dik:


Heerlijk sausje om te moppen op bijv een beenhammetje!

Smakelijk eten.
 
top  :)
 
Cane sugar is rietsuiker, lichtbruine basterd komt het meest in de buurt van brown sugar. En kijk bij chili powder of je een mix te pakken hebt met oa komijn. Dat is wat ze er in de VS onder verstaan. Hier maakt silvo dat. Veel andere chilipoeders hier zijn 100% pepers en dan wordt het te heet.
 
noskos zei:
Cane sugar is rietsuiker, lichtbruine basterd komt het meest in de buurt van brown sugar. En kijk bij chili powder of je een mix te pakken hebt met oa komijn. Dat is wat ze er in de VS onder verstaan. Hier maakt silvo dat. Veel andere chilipoeders hier zijn 100% pepers en dan wordt het te heet.

Bedankt noskos, ik heb het aangepast in het recept.
 
Thanx!! :D
 
Lijkt me lekker
 
De Custom vs Commercial Blues Hog Honey Mustard test gedaan.
Afgelopen week de Saus gemaakt en enkele dagen laten rijpen.

Resultaat is verbluffend hij komt heel dicht in de buurt van de originele versie.
1 kleine toevoeging, wij hebben er ook wat uienpoeder bijgedaan (1/4 tl.) uienpoeder staat namelijk ook in het ingredienten gedeelte op het etiket.

Heerlijk, de eigengemaakte saus is iets minder zoet, en iets minder pittig dan de originele.
De zelf gemaakte is wat frisser van smaak wat wij lekkerder vinden.
 
tsp = tea spoon, dus theelepel
Anders is het tbsp = table spoon = eetlepel

Gekke vragen bestaan niet ;)
 
Mocht je geen cupmaten hebben 1 cup (c) = 240 ml. (eigenlijk 237 ml. om precies te zijn, maar dat rekent niet lekker om)
verder ook nog handig om te weten:
1 tl. = 5 ml.
3 tl. = 1 el. (15 ml.)
4 el. = 1/4 cup (60 ml.)
etc. etc.
 
Jet zei:
tsp = tea spoon, dus theelepel
Anders is het tbsp = table spoon = eetlepel

Gekke vragen bestaan niet ;)

dat verklaard dan waarom mijn bek nogsteeds in de fik staat....vond het al wat veel peper
 
Dag allemaal. Ik weet dat het een oud draadje is.
Maar even een gekke vraag.

Hoe lang bewaren jullie deze saus? Of iedere saus die je maakt?
En hoe lang laten jullie hem staan in de koelkast voordat je hem gaat gebruiken?

Groetjes Ted
 
De meeste sausen kan je wel een paar maanden in de koelkast bewaren.
 
Terug
Bovenaan Onderaan