- Berichten
- 6.637

Dit recept komt uit de Delicious van de maand augustus, wat een bbq-special is....
ingredienten
Kip
[list type=decimal]
[*]2 el currypasta
[*]140 ml Griekse yoghurt
[*]4 kippendijen (liefst met vel)
[*]2 el mayonaise
[*]1el mangochutney
[/list]
Mango-rijstsalade
[list type=decimal]
[*]600g (basmati)rijst
[*]1 mango, gesneden in dunne partjes
[*]1/2 komkommer in dunne partjes
[*]4 el korianderblad
[*]2 el amandelschaafsel geroosterd
[*]4 el evo
[*]1 citroen
[/list]
bereiding
Kip
- Roer in een kom 1el curry pasta en 40 ml yoghurt door elkaar.
- Schep de kippedijen hiermee om en laat ze 30 minuten marineren.
- Pureer 1el currypasta en de rest van de yoghurt, mayonaise en de mangochutney tot een romige saus. Vul eventueel aan met een beetje water
- Maak de bbq klaar voor direct grillen
- Gril de kip 4 minuten per kant of tot ze gaar zijn en het velletje gekaramelliseerd
Mango-rijstsalade
- Schep de gekookte rijst, mango, komkommer, koriander en amandel door elkaar
- Voeg naar smaak zeezout en peper toe
- Voeg de evo en citroensap toe en schep de salade door
Verdeel de salade en kip over de borden en sprenkel de saus er over.
Opmerking
Ik heb het recept een beetje aangepast voor eigen gebruik (citroensap weggelaten, pandan rijst gebruikt & kippedijen zonder vel gebruikt vanwege slecht inkoopbeleid).
Foto's






Bron vermelding
Ik ben natuurlijk niet zelf zo creatief, ik had dit recept uit de Delicious van de maand augustus.