- Berichten
- 5.632
Het idee van dit fusion recept kwam bij mijn meisje vandaan.
Martabak is een onwijs lekkere Indo Indo snack. Het verschil met originele Martabak is dat de buitenkant normaal met springroll pastry (loempiavelletjes) is,
en ik nu croissantdeeg heb gebruikt, echte martabak is ook een veel platter vierkant envelopje.
Aangezien vers/rauw deeg nogal kwetsbaar is voor vocht ook de bereidingswijze iets aangepast.
Martabak bestaat ui:
Eieren, gehakt (in ons geval kippendijengehakt, prei, (rode) ui, knoflook, lente ui, verse gember, ketoembar (korianderzaad), zout, Masala, Garam masala.
Normaal gesproken gaat de ei rauw in de vulling en het gehakt wordt eerst gebakken, voor deze Croissantdeeg BBQ versie heb ik dat omgedraaid.
Alle ingrediënten gesudderd/gebakken behalve het gehakt en het ei, alles af laten koelen. De gebakken ingrediënten (zonder het gehakt dus) gemengd met de losgeklopte eieren en dit als scrambled eggs gebakken, af laten koelen en gemengd met het kippendijengehakt.
Hiervan de deeghapjes gerold en 40 minuten op de BBQ bij 180 gr.C halverwege de tijd de hapjes van het bakpapier direct op het rooster gelegd, doe je dit meteen van het begin dan zakt het zachte rauwe deeg door je rooster, en trek je de hapjes kapot als je ze van het rooster wilt halen.
Martabak is een onwijs lekkere Indo Indo snack. Het verschil met originele Martabak is dat de buitenkant normaal met springroll pastry (loempiavelletjes) is,
en ik nu croissantdeeg heb gebruikt, echte martabak is ook een veel platter vierkant envelopje.
Aangezien vers/rauw deeg nogal kwetsbaar is voor vocht ook de bereidingswijze iets aangepast.
Martabak bestaat ui:
Eieren, gehakt (in ons geval kippendijengehakt, prei, (rode) ui, knoflook, lente ui, verse gember, ketoembar (korianderzaad), zout, Masala, Garam masala.
Normaal gesproken gaat de ei rauw in de vulling en het gehakt wordt eerst gebakken, voor deze Croissantdeeg BBQ versie heb ik dat omgedraaid.
Alle ingrediënten gesudderd/gebakken behalve het gehakt en het ei, alles af laten koelen. De gebakken ingrediënten (zonder het gehakt dus) gemengd met de losgeklopte eieren en dit als scrambled eggs gebakken, af laten koelen en gemengd met het kippendijengehakt.
Hiervan de deeghapjes gerold en 40 minuten op de BBQ bij 180 gr.C halverwege de tijd de hapjes van het bakpapier direct op het rooster gelegd, doe je dit meteen van het begin dan zakt het zachte rauwe deeg door je rooster, en trek je de hapjes kapot als je ze van het rooster wilt halen.
Laatst bewerkt: