BasBQ
Beef en Steak

Crispy Pork Belly, Flip 'N Grate (foto update)

 
 
 
 

BensBQ

Gemarineerd
Berichten
1.775
Beste forum leden,

afgelopen weekend te gast bij SWF en ProQ smokers bij Brew 'N Q om demo's te doen
en wat bleek... ook een pork belly B-)

Als eerste de buik ribs eraf.

aoqqq3AgNvbcpI4YA-WMRt-07pVYdEIyV4j11j7PRJD9Zn41yuQyrWnJa40n1jZ0O00OC35qL_vTov4839ZL2GqWX6uk2xSz9RFNzHBBO-LUQM20MKNmWfMk3O-u843otoaRiEkzcA=w640-h360-no


Dan door de knarsjes snijden.

dFfpT_IORGsGDN1CYnwHRYkNpvwOlbFgTUqAAjNP-HJ8PKOG_nNroMbeNVd3-KxAHxKHkTb5Icm41nrKwDa9d7XOJ9jUT5tagtI_-trLFx98QUJ0_9IGKv7CDCj-3EOCJjBVThCOyg=w640-h360-no


xZdmwyBEtRI77SWESeVoSqYmFx_ACb4bE-9COMMRfaLwQ1p3YwYivVzL15_qmhnJXccpYJtC_bZmfQv-HQT7oi7gpCtHQTvJhmRv_CPp_QcztCdFcg31MSpc41gqGxLW8DyH7oflaA=w640-h360-no


De rib tips (de knarsjes, kraakbeen met vlees) gingen er ook af.

CfC-nl4xn1qYir1AitSC1n3aDV9pG9n4Zt6z6Fouvixd_U2KF7i1k1R076qON5O8BpmtSrgswxtEIm_JqtaUyVtrkuF2EnUMp7RIWGW0x2NYWOMChSZ6HnKW6yPic95Dybl4w022rw=w640-h360-no


Vervolgens de buik omgedraaid en het zwoerd ingesneden.

MsNyUSsMUJ_fzHy1MQcPgQUf-Nec7zR36k9qF3iTbI1BXBjpdtkQHrHeWu6ZizjmaCB8pf0wje08uK4PRezxMOWh32yqvd2RWVHQ5rlbfdGaCO5ZnQYHhihpdMKOVuvGZeVTwm6RZQ=w640-h360-no


Het zwoerd met wat keuken papier drooggemaakt en grof zeezout erop.

wQdnlQK8lEqXT3Vdbd2iyRUp3WwBPRuu9bgeMxoFDWYehK6BpFGuGaVlxeMNlpYVoROQXYGQzpIjOuDvrbTfR0-CjtuSMRHqOuqD0ZdIHmDGmq2DgSgWaonMNsoKXfwYo5X5v9ATAA=w640-h360-no


De vlees kant bestrooid met een rub.

CW0cCwClcgffPYYsiZtRiyVEjzkQo2QBXGENWHTjVTHvzyY1tsUf0Tf9g80FLUyOV2Axsq6pZbJgDKjWUUwQW_-lwEx1xBRy78-iLWURv7XI922hFuS9fif2paIdmygNsaI5lGw5Aw=w640-h360-no


De rub van PitmasterX hadden we gekregen van Pure BBQ, om te proberen, ons buikje ging daarna in de Flip 'N Grate.

-KNoLyx8btjr6ywMH2WX7DGKoiP0tWsg7WRFdL0WGVKHRZJa-2pYUEa6HwzerDEp8Q5KvWF7Jlh_OF0MeLs844Yjg2nSq0lTkXHKFVfc7t8ZoZDA_Hxfjo__TUImSFCmJkS2h_UUFg=w640-h360-no


En mocht het buikje op de ProQ.

Y1-yt0axVVjfpTtb5N8EQUZM0LpKWVp2Qk4-WMSQ6fC79zwHpC-znZS0_3PlkqNZM8Y-N3IpudAr5LbFzGMNkcmhOI_gjJrwVvl6FR026D6u59EM_W6Yi8-RXuYrZ777LdP0ZbDSSw=w640-h360-no


Als brandstof wat kokos briketten, houtskool en voor de smaak wat appel chunks.

GxHeKTDDhIZPqTeYxEySwRvUgtAEzD-nSoTxMD1X9yY1VYP7-K7UAPKwXpuwAZUxGKqbEvxxQJjOSLGhAbaJqfVvGw5o6IW1i0tF0MfUR52AziJ_14cCknhGzL8GaksgZW28Zb1QPw=w640-h360-no


_yHFUu92O1XjoID0HhHidXn36buBVfeKe65R3DNK4KJefBVek0jyAHLnd7nd-DbQdUjtjwtiBQD2BnFelLT_lcX-2sczp9rqgtG6gj0zj2TaLnfcdVsP32Si-xhGNbr9p13V4xuUUw=w640-h360-no


En natuurlijk regelmatig draaien  ;)

UNTuMQxPzdzri7nc96Yg808fRyKiDcsNA27Qqz6oRvoKc6anypR5WNLWpxe4aAuMwqBi7Joh8zKaE9y09iq7rFjd57-G8K538_LATP2SiSW-ey2We4X9y_o69ZDFSNTUG6fHGmR74A=w640-h360-no


jv8SmnE8WqiNjIBi7ZcRdOnqD_7ltSVHxFZ1uTgBwuupwyKQ2Ew6vlTiAnSFNb1P3DulWJPJJICVYiYSRN5Jb2N_ZuMym1PHa4p4CRxiE45NdYBzTG5G13dXXXjhWTIBi5uVQ2Qlcw=w640-h360-no


erkkwmHyJooBttrxt5H_CaTjtHhb9Fka21u39pli_O5PV7PSNV3FdCz5IvApm1kz6RdYT1BFivRiBe6VTPrTo-iX02txkBSPxWqbZKb7nFMoBut18HwgrStHH9-9QLFPJT_DaF-JhA=w640-h360-no


En van de onderkant ziet het er zo uit uit B-)

-afdla4ly7NVvxwuRQts9U4rh_1rdPpm5IGjJYNxhFutoco7FBFpNHrcwY_OAYBcwdClTJ2ZOad2a7_Gm4NfxLzdDxnUZC80m1ytqGUR3CvGC_Kab1NjlRh8nMsC5DzzwF_VfYLuEg=w640-h360-no


En de bovenkant.

_BhXQtx6FWDtpfdPx8EDn0XFqUTWFexB_fD02b2abvYC2zYiqxSKUuJ8TwLDrl2FC8oJv_0ucACFPQ10dXU-zdvhs0XxGXEO_Gb8bMl8fc-pRxe7Q7UikzcKfks-6ypB5cDXRgJUvg=w640-h360-no


En als het weer gedraaid is...

ictD7CGUhZATC6BRmdJ5-c8q_rxpLkyzTLPsi_QXfi2lMSiuLcQfmefwQWN0ASLdYdgE4_23VdG4ctmF43wTyfHxByMa12V7Gpc3d7TyzO2KQfEnaODMtYFt3FDBvdnqM5E88L28WA=w640-h360-no


En zoals je ziet bubbelt het zwoerd lekker.

xMRLkVy9fgYHHAMooYsQdkcmjduiDHY_lXSTQPJlUHMAqY7PnXGUjZy1fY5DMoWvVoxQtLNeTKsbgdji-34MagaC-zIafuEloIC2_8hwjEzsKs4_WFosLqEG1dxzyLbAx7VgjCRgaA=w640-h360-no


Dus tijd om te snijden.

wbUvUdglMUbCGlN6-iXLnsBUkUHt4U2YiZ0xAmgQsZCL6kKXkH1kpzaH5_v3B56UQM5yMaxTbbcOZkgcUjL8UK0gdBCrrKZhwrAhxM0QbJ7fZwI5KaoRBjq6T7WdiaiwXyb2sxs17w=w640-h360-no


7v2jm87e0qEjtXeX-SSARRRzqxLTaOXZuGEUJeVgt3rrBb9phsjGIjhKmU33_fQcDco-Fao7q4qCaa31f-uD9WzmlVycrWrqCxdxetMmUj9Pjmoy71b-3PsacdeisKx7zU5Smd5pWw=w640-h360-no


Niet de allermooiste eind foto's maar daar was geen tijd voor er moest immers geproefd worden door de bezoekers :D

MQaNheVIUbW4xGZF-4Bk0aO6YJHfSQc24TLiaWi7ffN56UiMHYuOh9yzXBn4T4kFHVzAZqy0tM8R0edjM3Gcv_SFk96PkguVY5l5sqR1jfJW64GcJsN9Ayjtf0U2uG7kqHH8xhodKA=w640-h360-no


Eind resultaat, lekker buikspek met een krokant zwoerdje, net als krakende chips :)















 
Lekkere plaatjes hoor...
 
DAT ga ik ook eens maken.
Lijkt me erg lekker.

Kan je wat tips geven?
Hoe hoog boven het vuur?
Hoeveel brandstof, een kleine starter vol ongeveer?
 
Mooie en lekkere plaatjes weer Ben!
Wat vond je van de rub?
 
Ik zag hem al voorbij komen op Instagram.. Ziet er heerlijk uit. Zelfs met niet scherpe foto's ;)
 
Das spekkie voor t bekkie :)

Ik ben ook benieuwd naar de rub. Zit geloof ik ook gemalen koffiebonen door. Moet m'n kast met rub weet gaan vullen.
 
Ridevi71 zei:
DAT ga ik ook eens maken.
Lijkt me erg lekker.

Kan je wat tips geven?
Hoe hoog boven het vuur?
Hoeveel brandstof, een kleine starter vol ongeveer?

kleine starter is idd wel voldoende, ik denk dat de afstand boven het vuur ongeveer 50 cm was maar dat kan je natuurlijk zelf bepalen, als je denkt dat het te hard (ik bedoel verbranden) gaat gewoon wat hoger, succes ;)
 
Terug
Bovenaan Onderaan