- Berichten
- 454
Hallo allen,
Vanavond op het menu.
Crispy Pork Belly en wat kipvleugels.
Het begon al woensdag :
Buikspek MET zwoerd uit de vriezer en flink mijn agressie zijn beloop laten gaan.
De prikker gebruikt om gaatjes te prikken zodat al het vocht uit de huid kon komen.
Daarna goed met zout bestrooid voor extra vochtopname.
2 dagen in koelkast, onbedekt.
Daarna het zout weggeveegd, in stukken gesneden en de vleeskant ingerubbed met Char siu rub van Oink.
De Weber opgestookt naar een graadje of 200.
Het vlees met de huidkant naar het vuur en wachten.
Een uurtje later :
De vleugels mochten er trouwens ook wel zijn.
De volgende keer, wat langer. Het vlees kon naar mijn mening wel zachter.
Fijne avond.
Vanavond op het menu.
Crispy Pork Belly en wat kipvleugels.
Het begon al woensdag :
Buikspek MET zwoerd uit de vriezer en flink mijn agressie zijn beloop laten gaan.
De prikker gebruikt om gaatjes te prikken zodat al het vocht uit de huid kon komen.
Daarna goed met zout bestrooid voor extra vochtopname.
2 dagen in koelkast, onbedekt.
Daarna het zout weggeveegd, in stukken gesneden en de vleeskant ingerubbed met Char siu rub van Oink.
De Weber opgestookt naar een graadje of 200.
Het vlees met de huidkant naar het vuur en wachten.
Een uurtje later :
De vleugels mochten er trouwens ook wel zijn.
De volgende keer, wat langer. Het vlees kon naar mijn mening wel zachter.
Fijne avond.