BasBQ
Beef en Steak

Crêpes Georgette (wintercursus Reitse 2011)

 
 
 
 

Frits

Administrator
Forumleiding
Berichten
19.877
IMG_2437.JPG


Dit is één van de recepten van de winter bbq cursus bij Reitse Spanninga 2011, restaurant 't Plein te Joure, Weber Grill Academy.

Flensjes:

- 4 dl volle melk
- 200 gram gezeefde bloem
- 4 eieren
- 2 eetlepels olie
- Snufje zout
- 1 verse ananas
- ? pakje geklaarde roomboter (gesmolten boter zonder water)
- Cranberry ijsbollen

Saus:

- 500 gram suiker
- Kaneel pijpje
- Ster anijs
- Roze peperkorrels
- Verse dun gesneden sinaasappel schil
- Verse laurier
- Citroengras
- ? liter water
- Weckpot

Ananas grillen:

Een rijpe ananas kan je herkennen wanneer je de kuif blaadjes
gemakkelijk kan verwijderen.
Schil de ananas met een kartelmes en snijd royale plakken van 2 cm.
Met een ananas schiller krijg je te dunne plakken, deze verbranden bij het grillen.
Verwijder met een steker het hart van de ananas.
Smeer de ananas in met geklaarde boter.*)
Gril een ruitmotief op de ananas aan 1 zijde op de directe manier.

IMG_2407.JPG


Laat de ananas afkoelen.

*)Geklaarde boter:
Dit is boter welke langzaam is gesmolten en daarna 10 minuten heeft gestaan.
Het vet drijft bovenop het water (dit zit in de boter)
Schep dit vet eraf en je hebt geklaarde boter welke puur van smaak is.

Werkwijze saus:

Doe boter of olie in de pan en zweet alle kruiden aan
zodat alles 'los' van smaak komt.
Voeg in ??n keer alle suiker toe en roer de suiker met de kruiden
net zolang dat de suiker gaat karameliseren.
Voeg voorzichtig het water toe en laat de siroop inkoken tot stroop.

IMG_2409.JPG


Doe de stroop (niet te heet!!) in de wekpot en laat het trekken.
Zeven, en gebruiken bij dit dessert.
Ook lekker om de ananas mee in te smeren en dan te grillen!!

Flensjes:

Maak het beslag en zeef eventueel als laatste het beslag zodat alle klontjes eruit zijn.
Verhit de kleine flensjes pannen en doe er een scheutje olie in.
Olie heet? Overtollige olie terug gieten.
Giet het beslag in het koekenpannetje, draai het beslag rond
en giet het overige beslag eruit.

IMG_2430.JPG


Zo heb je flinterdunne flensjes!
Beslag droog?
Omdraaien en goudbruin kleuren.
Koud laten worden en eventueel een beetje bijsnijden.

Room 'Suisse':

Maak gele room van banketbakkers room poeder (verkrijgbaar in elke supermarkt)
Maak de room met melk en voeg, na het stollen,
als laatste geslagen slagroom bij de gele room.
Doe de room in een spuitzak.
Spuit de room op het flensje, leg hierop de ananas,
een beetje siroop op de ananas en dichtvouwen.
De flensjes nog 5 minuten indirect op de BBQ, bestrooien met poedersuiker
en serveren met cranberry ijs en de kruidensiroop.

lekker ite!
 
Ik vind hem prachtig!!

Ik zie 3 kaneel pijpjes en ster anijs? Zou je de hoeveelheid spulletjes erbij willen vermelden, dit lijkt me een heerlijke saus die ik graag eens zelf zou willen maken.
 
Theun het ging allemaal met de losse hand, ik wil hem zelf ook maken maar mis de steranijs en de roode peper nog.
Was vandaag bij Kingsalmarket in Amstelveen maar die hadden het niet. Morgen ga ik kijken bij de natuurwinkel of een toko.
Ik zal als ik het maak wel even alles wegen danwel tellen.
 
Steranijs hebben ze bij de toko Frits, is een standaardingrediënt in hun keuken. Je zou hele kunnen nemen en die mee laten trekken, er zijn ook potjes waar alleen de zaadjes in zitten denk ik. De hele zou je even kunnen kneuzen in een vijzel, het wordt er later toch weer uit gezeefd.
 
Bedankt Dennis, heb net een grote zak bij de sligro meegenomen samen met een doos rode bessen of is dat wat anders dan rode peper?
 
Rode bessen zijn aalbessen toch? Dat is anders dan rode peperkorrels die in het Engels weer pink pepercorns heten ;) Lekker makkelijk zo :D
 
Terug
Bovenaan Onderaan