BasBQ
Beef en Steak

Cowboy vlees maken

Oeh lekker! Daar ben ik ook wel benieuwd naar!
 
Die had een prima eenvoudig recept met zout peper worcestersaus en knoflook als ik het me goed herinner.
 
Maar heeft die beef jerky ook een zoetige smaak? Dat heeft cowboyvlees wel nl..
 
Ik zit te denken aan deze marinade van Amazing Ribs
Ingredients
2 to 3 pounds eye of round beef
1 cup soy sauce
1/2 cup molasses, honey, or sorghum
1/4 cup Bourbon, Scotch, dark rum, brandy, or other dark whiskey
5 tablespoons fresh ginger, peeled and grated on a box grater
3 tablespoons Kansas City style (sweet tomato based) barbecue sauce
3 tablespoons Meathead's Memphis Dust
1 tablespoon hot sauce

Ik moet het wel doen met mijn OTP57. Het op lage temperatuur houden zonder dat de Q uit gaat wordt nog spannend. Verder heb ik geen droogmachine, dus extreem droog zal het sowieso niet worden. Ik hoop dat het tenminste lekker is.  :-*
 
Ik heb het met een snake briketten gedaan.
Dat ging aardig
 
Bert zei:
Ik heb het met een snake briketten gedaan.
Dat ging aardig

Dat was ook mijn plan. Ik wil ze gaan hangen ipv leggen. Ik zit te denken aan wat bakstenen stapelen en sat? pinnen er tussen leggen, hieraan het vlees rijgen. Misschien aan 2 pinnen naast elkaar voor de stevigheid, een beetje afhankelijk van de grootte van de plakjes. Zo kan ik wat meer kwijt en hangt alles vrij.  Wat heb jij als marinade gebruikt?
 
Tijdens mn eerste run op mn smoker heb ik jerky gemaakt 1 volgens het recept  van Pitmaster x en 1 van Bbq pitboys. Die van pimaster was met cola en dus vrij zoet. en die van pitboys was wat pittiger. Het is maar net wat je lekkerder vind. Mijn voorkeur gaat uit naar pittig.
Mijn run        http://www.bbqgenootschap.nl/forum/low-slow/dutch's-eerste-keer-met-de-oklahoma-smoker-beef-jerky/msg87995/#msg87995
Pitmaster x  https://www.youtube.com/watch?v=_fCpyfduiGk
Pitboys        https://www.youtube.com/watch?v=sl8_x39QO3w

Succes ben wel benieuwd.
 
Terug
Bovenaan Onderaan