- Berichten
- 6.637

ingredienten
[list type=decimal]
[*]1/2 pak couscous (a 400 g)
[*]3 el olijfolie
[*]1 1/2 citroen
[*]300 g doperwten (diepvries)
[*]1 rode paprika
[*]3 bosuitjes, in ringetjes
[*]1/2 bakje verse munt, (a 15 g), blaadjes fijngesneden
[*]200 g feta
[/list]
bereiding
- Couscous in ruime kom doen en er ca. 3 dl kokend water over schenken.
- Olie, sap van 1/2 citroen en zout toevoegen.
- Couscous 5 minuten laten wellen.
- Intussen in pan met weinig water en zout doperwten in ca. 5 minuten gaar koken, in vergiet afspoelen met koud water en laten uitlekken.
- Met vork couscous tot losse korrels roeren. Couscous laten afkoelen, regelmatig omscheppen.
- Paprika wassen, schoonmaken en in kleine stukjes snijden.
- Tweede citroen schoonboenen en in partjes snijden
- Erwten, bosui, deel van paprika, munt en kaasblokjes door afgekoelde couscous roeren.
- Op smaak brengen met zout, peper en eventueel citroensap.
- Garneren met citroenpartjes, rest van paprika, kaasblokjes en munt.
Ik wilde hem vandaag weer maken, maar kon nergens meer het recept terug vinden op het grote internet. Na een speurtochtje toch terug gevonden, de bron is appie happie