Johan_nmgn
Tondelzoeker
- Berichten
- 4
Vandaag tijd voor een vis variatie. Bloemkool van de kamado geeft al een fantastische smaak mee dus dat kan niet mis gaan.
Regenboogforellen 500gr per stuk, ik ben benieuwd. Persoonlijk eet ik het niet heel vaak.
Eerst maar even de bloemkool grillen dan, glas witte wijn mee uiteraard.
Eerst de bloemkool dan de forel, indirect. Bloemkool zo rond 180c en de forel rond de 160c.
Bloemkool heb gerookt met een chunk beukenhout.
Vreselijke foto maar goed, eerste post dus moet nog even oefenen.
Even laten afkoelen, filets er mooi afschuiven en de laatste overgebleven graatjes met een pincetje verwijderen... Die wil je niet in de maaltijd aantreffen.
En dan is dit het resultaat
Lekker alleen is de smaak van de forel enorm gronderig.. Dit blijkt veroorzaakt te worden door de manier van afsterven van de vis en niet fout te zijn maar gewoon anders. Persoonlijk houd ik er ook niet zo van. Als iemand een leuke variatie hierop weet dan laat maar weten.
Regenboogforellen 500gr per stuk, ik ben benieuwd. Persoonlijk eet ik het niet heel vaak.
Eerst maar even de bloemkool grillen dan, glas witte wijn mee uiteraard.
Eerst de bloemkool dan de forel, indirect. Bloemkool zo rond 180c en de forel rond de 160c.
Bloemkool heb gerookt met een chunk beukenhout.
Vreselijke foto maar goed, eerste post dus moet nog even oefenen.
Even laten afkoelen, filets er mooi afschuiven en de laatste overgebleven graatjes met een pincetje verwijderen... Die wil je niet in de maaltijd aantreffen.
En dan is dit het resultaat

Lekker alleen is de smaak van de forel enorm gronderig.. Dit blijkt veroorzaakt te worden door de manier van afsterven van de vis en niet fout te zijn maar gewoon anders. Persoonlijk houd ik er ook niet zo van. Als iemand een leuke variatie hierop weet dan laat maar weten.