BasBQ
Beef en Steak

Courgette rolletjes

 
 
 
 

SandyMan

Gerijpt
Berichten
2.931
Gisteren weer iets nieuws geprobeerd en misschien inspireer ik weer een paar van jullie. Het was een leuk receptje om op de BBQ te maken, komt uit de foodies van mei.

Een mooie mis en place bereid door de vrouw.
2C2E5789-9832-44D7-B1E0-D525E80BF687.jpeg


We begonnen met de BBQ op direct vuur, 150 graden of zo, om de gesnipperde ui aan te fruiten.
8846E0B1-3F6F-439F-B037-CCBEFF9BF4F9.jpeg


Om na ongeveer 7 minuten de tomaten blokjes en de kruiden toe te voegen. Kruiden waren uit eigen tuin; oregano, rozemarijn en tijm.
Dat ging weer terug voor een minuut of 10, direct.
566C554E-1029-44D6-9229-16C19194A9E0.jpeg


Daarna de BGE een indirecte opstelling gegeven en gezocht naar 160 graden indirect.

De skillet kwam eraf.
AE935F24-F55C-495B-A952-68D812AF907D.jpeg


Vrouwlief had witte bonen gemengd met citroensap en dat gepureerde. Een courgette in dunne linten gesneden en vervolgens het bonen mengsel over een lintje gesmeerd en opgerold. Deze werden recht op in de saus gezet.
9E59A9E2-4EC8-4870-84AC-A645D9562761.jpeg

4A460532-B9ED-4619-AC09-CFEC14F0C343.jpeg

Daarna wat geraspte kaas en pijnboompitten eroverheen.
909784F0-7698-45E6-AEB1-4E25A2DA026D.jpeg


En terug op de BGE, 160 graden indirect.
0280ACA7-685B-4BB1-9BD1-A128AFD6C867.jpeg

FFCA9359-AB8C-4128-B8AA-312B440D9A9D.jpeg

Ik blijf het ongekend vinden hoe stabiel zo'n kamado is. Eigenlijk veel eerder moeten doen ๐Ÿ˜…

Afijn, na een kleine 3 kwartier kwam hij eraf en konden we eten.
6FC840E4-D969-400D-B467-67E01F6B6740.jpeg


Paar dingen geleerd. (Altijd kritisch het was echt mega lekker hoor)
1: Dit eten we nog eens, ook zoonlief van bijna 3 vond het super en bleef maar opscheppen.
2: volgende keer iets van een ciabatta erbij.
3: het recept moest er eigenlijk kappertjes bij het bonen mengsel maar dat vind de vrouw niet zo.. Die wil ik de volgende keer wel erbij voor het zout/ziltige elementje.
4: scherper kaasje en meer kaas.
 
Dit ziet er heel leuk uit, lekker voor een vleesloze barbecue. Bedankt voor het delen.
 
Mooie inspiratie, ziet er goed uit.

Verstuurd vanaf mijn SM-G970F met Tapatalk
 
Dat ziet er heel lekker uit!

Zou ook prima als side dish kunnen.
 
Prachtig Sander! Inderdaad kappertjes, die horen erbij. Of balsamico door je tomatensaus of wat fijn gehakte kalamata, dat geeft dat vlees-achtige mongevoel en wat zout en zuur contrast.
 
Mooi recept voor een vegetarische maaltijd met dit zonnige weer. Bedankt weer voor het delen ๐Ÿ‘๐Ÿป
 
Mooie inspiratie
 
dat ziet er lekker en leuk uit. Gaat op de lijst iets vegetarisch altijd handig!
 
Een recept zonder vlees is altijd goed erbij te hebben. Thanks en ziet er goed uit.
 
Mooi gerecht Sander. Dit zou ik zeker wel lusten ๐Ÿ˜Ž
 
Terug
Bovenaan Onderaan