BasBQ
Beef en Steak

Country style ribs, aardappel gratin Savoyard en en lekker toetje.

 
 
 
 

Frits

Administrator
Forumleiding
Berichten
20.042
Vandaag weer een gerecht van de to-do-lijst afgevinkt; Country Style ribs volgens het recept van noskos. Samen met gratin Savoyard.


Hier de foto’s

88D4A1C1-A4C3-474D-8993-C335A5116DD0.jpeg


3B2F4BF0-FA5C-447B-B88D-8EBF54A4C95B.jpeg


42E4DC1D-399F-4812-AF00-08FBB8A2AFFE.jpeg


De basis van de gratin

C8BD5C44-596E-424A-AD1A-4BF0886935DE.jpeg



37712BB1-6D19-4100-AB42-6F7F5935D2C6.jpeg


De ‘ribs’ indirect op 160C

C6DBB293-78E3-45D7-A739-F1642776F203.jpeg


Na een uurtje mag de gratin erbij.

6244616B-DFEE-4DC2-BEDC-EAF4BBB26B9D.jpeg


C482834D-1D76-45AC-B88D-710C2A05DD91.jpeg


Op het eind nog even insmeren

68165914-FC8C-446A-AEF7-1535A6F14E6D.jpeg


Gratin klaar

F9F97AED-2C52-47AB-933E-E68EFF3957E4.jpeg


De meeste ‘ribs’ waren ook klaar

56E7148A-8469-45B9-91F0-E9DD582ABDB2.jpeg


Dat alles werd afgesloten door een toetje van Ottlenghi: chocoladetaart met ganache en een crème van mascarpone, espresso en kaneel.

D4E0332C-4D6F-48B8-A5D2-93F96F629D75.jpeg


Bedankt voor het kijken.
 
Niet de bedoeling om die heerlijke country Ribs en de gratin geen podium te geven, maar wat ziet het toetje er fantastisch uit Frits.

Nu eerst ff het recept van de Ribs checken. :cool:
 
Dat zijn mooie “ribben” Frits!

Waar moet ik het mee vergelijken, ribfingers of toch meer procureur?
 
Je bereidt het als ribs dus daar lijkt het meest op. Het komt niet in de buurt van pulled pork
 
Heerlijk Frits. Lekkere plaatjes ook. Laats ook gemaakt. Echt aan te bevelen. Top
 
Zit er erg lekker uit Frits, moet het ook maar eens maken 😋
 
Ziet er weer heerlijk uit Frits.
Zo veelzijdig en lekker zo'n procureur (voor de Belgen: Spiering)
 
Hier zijn de ribs al 3 keer mislukt maar ja als ik deze plaatjes weer zie komt poging 4 eraan.
Ziet er allemaal erg fijn uit!
 
Wat maakt de "Savoyard"trouwens anders dan een gewone gratin?
Ik ken deze versie niet, maar dat kan ook aan mij liggen natuurijk ;-)
 
Het verschil tussen een gratin Savoyard en gratin Dauphinois is eigenlijk de kaas. Dat hoort niet bij een gratin Dauphinois.
 
Dat ziet er heerlijk uit Frits! Country style ribs zien er goed uit maar die gratin zou ik me helemaal zoek van kunnen eten 🤭
 
Ziet er top uit! Ook maar op de todo zetten.
Zowel de 'ribs' als de gratin trouwens ☺️
 
Dat ga ik ook eens maken.
Ribben zonder beentjes zal mijn vriendin wel zien zitten.
Die peuzelt niet graag.
Nog een asperge erbij met de gratin denk ik.
Bedankt voor de inspiratie.
 
Ziet er heerlijk uit !! Zou dat ook wel eens willen maken. Kan dat met iedere varkensnek (makro)? Of heb je hier een speciaal ras voor nodig.
 
Ziet er heerlijk uit. Procureur is zoveel meer dan de lapjes uit de supermarkt 😁😜
Het is mooi om te ontdekken dat eenzelfde stuk vlees een compleet andere smaak geeft.
Bij Pulled Pork, Miss Tootsie’s pork steak of deze country ribs. Compleet verschillend in smaak, textuur echt alles.
 
Terug
Bovenaan Onderaan