- Berichten
- 83
Gisteren een mooi stuk cote de boeuf van een iberisch rund op de barbecue gehad. Alleen peper en zout, de bbq op 120 graden, en rustig indirect naar 48 graden gebracht. Daarna afgefikt naar 54 graden. Was heerlijk. Vergezeld van gegrilde prei.
Paar leerpuntjes:
- Vond gisteren dat de cote de boeuf wel erg veel vet was, dat ik moest weg moesten halen. Ik denk dat uiteindelijk toch wel 30% vet was. Goed voor de smaak, maar ook wel weer zonde want een kostbaar stukje vlees
- prei er de volgende keer iets langer op laten liggen. Het midden was nu mooi zwart, maar de uiteindes hadden nog iets langer gemogen.
Alles bij elkaar een heerlijk maaltje om het weekend mee af te sluiten!
Edit: krijg niet alle foto's toegevoegd. Ga nog even puzzelen
Paar leerpuntjes:
- Vond gisteren dat de cote de boeuf wel erg veel vet was, dat ik moest weg moesten halen. Ik denk dat uiteindelijk toch wel 30% vet was. Goed voor de smaak, maar ook wel weer zonde want een kostbaar stukje vlees
- prei er de volgende keer iets langer op laten liggen. Het midden was nu mooi zwart, maar de uiteindes hadden nog iets langer gemogen.
Alles bij elkaar een heerlijk maaltje om het weekend mee af te sluiten!
Edit: krijg niet alle foto's toegevoegd. Ga nog even puzzelen
Laatst bewerkt: