BasBQ
Beef en Steak

Cote de Boef

 
 

BdeV

Sprokkelaar
Berichten
29
Vandaag voor ik weer 2 weken weg ga voor werk de kamado nog even aangestoken.
Al vroeg begonnen met stoken want na de brisket van zondag was alles flink vettig en zo.
Dus eerst even alles goed schoon gebrand en alles geborsteld.

Daarna alles dicht en de temp terug laten lopen naar 110°C.
Toen deze eenmaal constant was de cote de boeuf met enkel goed zout en een lading peper op het rooster.
Paar blokjes rode wijn hout er bij, ei dicht en wachten op de kerntemp van 45 graden.

Tegelijk aardappels er bij om lekker te poffen en samen met een komkommersalade een complete maaltijd te hebben.

Bij de 45°C alles open gegooid en het vlees even van het rooster om vervolgens goed af te grillen op het grilrooster tot 52°C kerntemperatuur.

Vervolgens nog het vreselijke wachten toen het vlees in de koelbox lag te rusten.

Al met al smaakte het prima maar zoals ik al eerder her en der las is het soms best een beetje te veel vet.
Garing was verder prima.

Morgen weer 14 dagen varen en uitkijken naar het volgend verlof waar sowieso short ribs, en zeebaars op de planning staan.

IMG20230627180154.jpg


IMG20230627182240.jpg


IMG20230627182734.jpg


IMG20230627184501.jpg


IMG20230627184918.jpg
 
Heerlijk, behouden vaart en alvast veel voorpret voor je volgende bereidingen!!

Verstuurd vanaf mijn SM-G991B met Tapatalk
 
  • Leuk
Waarderingen: BdeV
Terug
Bovenaan Onderaan