BasBQ
Beef en Steak

corned beef hulp

 
 
 

alvon

Stoker
Berichten
294
ik heb een recept gevonden wat ik uit wil proberen maar ben niet helemaal zeker over hoeveel Leozout ik moet gebruiken om het veilig te houden.

Ingredients
About 8 pounds of beef brisket or navel
1 gallon water
1 cup brown sugar, preferably dark
8 ounces salt, by weight
4 teaspoons pink curing salt #1
5 tablespoons pickling spices
4 cloves garlic, smashed or pressed

hoeveel gram pink zout is 4 teaspoons?
uiteindelijk ga ik voor pastrami maar eerst eens veilig corned beef maken
 
Als ik Google mag geloven is 8 ounce zout ongeveer 225 gram en is 4 teaspoons zout ongeveer 24 gram (6 gr per teaspoon)

Met de converter op dit forum kom ik dan op:
48 gram Leozout (3% nitriet)
201 gram gewoon zout

Of

240 gram colorozozout (0.6% nitriet)
9 gram normaal zout
 
Bedankt Danny
lijkt me wel veel maar ik heb geen ervaring met brines dus ik weet het niet
 
8 Pounds of water is 3.63 kilo daar komt dat 250 gram zout bij is een pekel van 6,5 %

Dat valt voor een pekel reuze mee, let op het meeste zout blijft achter in de pekel, je eet het dus niet op ;).
 
Nederlandse en Amerikaanse corned beef hebben niets met elkaar gemeen Mike, dus de recepten uit het slagers handboek leveren totaal andere producten op dan het recept van de TS.
 
Terug
Bovenaan Onderaan