- Berichten
- 7.306
Beste BBQ-vrienden!
Sinds de worsten-maak-workshop van Martijn ligt er in mijn koelkast nu ook een Coppa in de maak. Op internet en in mijn huisbibliotheek kom ik verschillende recepturen tegen. Ook van Martijn Schimmel zelf heb ik verschillende aanpakken gevonden.
Ik zou graag zo dicht mogelijk bij het workshop recept blijven: na 8 weken in de pekel gevacumeerd te zijn elke dag even masseren en draaien, daarna afspoelen en ontzouten, even drogen, inpakken in zakeind en dan 3-6 maanden laten drogen... maar ik zou zo graag ook lichtjes willen roken met een CSG in de BGE.
In een recept van Vuur en Rook is die stap van het roken net na het drogen. Dat zou hier dan betekenen net voordat je inpakt in het zakeind (varkenshuid) en voor de laatste stap 3-6 maanden indrogen.
Is dit de juiste aanpak voor mijn rook bonus voor de Coppa? Tips zijn welkom!
Groeten,
Sander
Sinds de worsten-maak-workshop van Martijn ligt er in mijn koelkast nu ook een Coppa in de maak. Op internet en in mijn huisbibliotheek kom ik verschillende recepturen tegen. Ook van Martijn Schimmel zelf heb ik verschillende aanpakken gevonden.
Ik zou graag zo dicht mogelijk bij het workshop recept blijven: na 8 weken in de pekel gevacumeerd te zijn elke dag even masseren en draaien, daarna afspoelen en ontzouten, even drogen, inpakken in zakeind en dan 3-6 maanden laten drogen... maar ik zou zo graag ook lichtjes willen roken met een CSG in de BGE.
In een recept van Vuur en Rook is die stap van het roken net na het drogen. Dat zou hier dan betekenen net voordat je inpakt in het zakeind (varkenshuid) en voor de laatste stap 3-6 maanden indrogen.
Is dit de juiste aanpak voor mijn rook bonus voor de Coppa? Tips zijn welkom!
Groeten,
Sander