BasBQ
Beef en Steak

Confit de canard

 

MEggHead

Sprokkelaar
Berichten
40
Nou om maar gelijk even een mooi gerecht hier te mogen delen.. “Confit de canard met pommes lyonnaise”

Wij hebben geregeld gasten over de vloer die van lekker eten houden. Zo ook afgelopen weekend. Ik wilde mijn gasten verrassen met iets wat ze hoogstwaarschijnlijk niet kende. Dit gerecht ken ik van vakanties in Frankrijk maar het recept heb ik van BGE.
Het is even wat werk maar hee…dan maak je toch gelijk wat extra’s😜

Voor dit recept gebruik je tamme eendenbouten. Deze leg je in de pekel en laat je vervolgens als ze daar weer uit zijn en afgespoeld zin in een badje van pure ganzenvet. Lekker laten badderen voor een uur of 3 en dan beginnen met de Pommes. Flinke skillet erbij, uitje met knoflook even glazig laten worden in een druppel ganzenvet. Aardappels, (gepofte) wortel, spekblokjes, rozemarijn en tijm erbij. Wachten tot de aardappel mooi goudkleurig is en vervolgens de eendenbouten erop en nog even een kwartier mee bakken.
Eet smakelijk🤤

A68D83BE-98D6-4ADA-8E08-C187F94C43DC.jpeg


5B469A40-B617-4616-A5C4-C2F13BA38859.jpeg


E417B67A-3E8A-4074-8E4B-98EAF7066FD9.jpeg


5DDF362C-41BC-4C7C-AC77-474D2611628F.jpeg


091D9188-D7C8-4AD1-BC9E-4E2D684F78D2.jpeg


6546A727-89EE-4692-9F5F-29A978C4B121.jpeg


817509F7-E387-4BD8-A0D4-D5A33AEF7D58.jpeg


F41CF028-AEE3-4F61-B0C7-06E6FE043E4F.jpeg


503E19B6-484E-4972-AA7A-01F02850A25B.jpeg


9E2442CA-73FB-478C-85B8-FD6C68D6B2A4.jpeg


330A9048-84D9-4679-9039-F9627313C8F2.jpeg


C86C04EF-DDB2-4C47-8EF0-8473999B0526.jpeg


9DF7B92A-F20A-43A4-837A-A7783FA75BA1.jpeg


FDC33A49-DDDA-4B40-9BCD-AA52460CDAFB.jpeg


5BB699B1-C894-46F3-ADB4-3A30B15D8C5D.jpeg
 
Wow, dat ziet er er mooi en lekker uit.

Deze ga ik onthouden, erg mooi gerecht zo.
 
Heel mooi gerecht dit (y) Wel van gehoord maar was in de veronderstelling dat het heel ingewikkeld was en het daarom daar maar bij gelaten. Dank je voor het delen, nu durf ik het wel op de lijst om te maken te zetten..... Binnenkort ga ik even langs de Hanos.... ;) ziet er geweldig uit 😍 😍
 
Erg lekker.
 
Heel mooi gerecht dit (y) Wel van gehoord maar was in de veronderstelling dat het heel ingewikkeld was en het daarom daar maar bij gelaten. Dank je voor het delen, nu durf ik het wel op de lijst om te maken te zetten..... Binnenkort ga ik even langs de Hanos.... ;) ziet er geweldig uit 😍 😍
Thanks.😏 ja zeker doen. Je kunt voor het konfijten van de eend idd wel een paar dagen eerder beginnen. Lekker in het vet in de koelkast leggen. Des te meer smaak er aan komt👍🏻
 
Heel mooi gerecht .
Zowel de naam als de plaatjes doen me watertanden

Verstuurd vanaf mijn AC2003 met Tapatalk
 
FAN!
TAS!
TISCH!!!

Hele grote complimenten, ziet er echt subliem uit!
 
Ziet er heerlijk uit. Schuif maar een bordje door als je toch extra gemaakt hebt 😁
 
Slecht tijdstip om je post te bekijken, zit hier nu hongerig naar een beeldscherm te staren.
Wat ziet dit er een heerlijk gerecht uit.
 
Erg mooi gerecht, echter voldoet dit niet aan de regels van het receptendeel, ik verplaats deze naar Low & Slow
 
Dat ziet er geweldig lekker uit!
 
Erg mooi gerecht, echter voldoet dit niet aan de regels van het receptendeel, ik verplaats deze naar Low & Slow
Ah oke. Moet mezelf nog een beetje wegwijs maken hierzo. Bedankt voor het verplaatsen
 
Ah oke. Moet mezelf nog een beetje wegwijs maken hierzo. Bedankt voor het verplaatsen
Geeft niet, je bent niet de eerste, en zeker niet de laatste.
Als je het als recept wilt plaatsen, heel graag, maar dan wel de huisregels van de recepten volgen.
 
Wat een heerlijk gerecht, had graag willen proeven want dit eten we thuis veels te weinig als ik dit zie.
 
wauw, wat een gaaf gerecht.
ik kende het al wel, maar nog nooit gemaakt of gegeten.
nu ben ik wel heeeeel erg nieuwsgierig geworden zeg.

dank voor het delen.
top
 
Mooi gerecht! Was mij (nog) niet bekend, maar gaat hier zeker een keer op tafel komen!
 
Terug
Bovenaan Onderaan