- Berichten
- 40
Nou om maar gelijk even een mooi gerecht hier te mogen delen.. “Confit de canard met pommes lyonnaise”
Wij hebben geregeld gasten over de vloer die van lekker eten houden. Zo ook afgelopen weekend. Ik wilde mijn gasten verrassen met iets wat ze hoogstwaarschijnlijk niet kende. Dit gerecht ken ik van vakanties in Frankrijk maar het recept heb ik van BGE.
Het is even wat werk maar hee…dan maak je toch gelijk wat extra’s
Voor dit recept gebruik je tamme eendenbouten. Deze leg je in de pekel en laat je vervolgens als ze daar weer uit zijn en afgespoeld zin in een badje van pure ganzenvet. Lekker laten badderen voor een uur of 3 en dan beginnen met de Pommes. Flinke skillet erbij, uitje met knoflook even glazig laten worden in een druppel ganzenvet. Aardappels, (gepofte) wortel, spekblokjes, rozemarijn en tijm erbij. Wachten tot de aardappel mooi goudkleurig is en vervolgens de eendenbouten erop en nog even een kwartier mee bakken.
Eet smakelijk
Wij hebben geregeld gasten over de vloer die van lekker eten houden. Zo ook afgelopen weekend. Ik wilde mijn gasten verrassen met iets wat ze hoogstwaarschijnlijk niet kende. Dit gerecht ken ik van vakanties in Frankrijk maar het recept heb ik van BGE.
Het is even wat werk maar hee…dan maak je toch gelijk wat extra’s

Voor dit recept gebruik je tamme eendenbouten. Deze leg je in de pekel en laat je vervolgens als ze daar weer uit zijn en afgespoeld zin in een badje van pure ganzenvet. Lekker laten badderen voor een uur of 3 en dan beginnen met de Pommes. Flinke skillet erbij, uitje met knoflook even glazig laten worden in een druppel ganzenvet. Aardappels, (gepofte) wortel, spekblokjes, rozemarijn en tijm erbij. Wachten tot de aardappel mooi goudkleurig is en vervolgens de eendenbouten erop en nog even een kwartier mee bakken.
Eet smakelijk
