- Berichten
- 267
Voor het eerst met spareribs op de bbq aan de slag gegaan. Na wat inlezen moest het recept van PitmasterX (linkje staat onderaan) en een afgeleide van de 3-2-1-methode worden.
Gisteren uit de vriezer gehaald, vanmorgen als eerste werk in de rub. Ik heb twee verschillende soorten dus we gaan vergelijken.
Daarna aan de slag met de colasaus. Een pot volgemaakt zodat ik even vooruit kan.
Om een uur of 1 de Q aangestoken (indirect en met wat rookhout) en zodra hij ongeveer 110 graden was konden de ribs erop.
Tussendoor wat cola erover om te voorkomen dat ze uitdrogen.
Toen de bark mooi was, na ongeveer 2 uur,de ribs met wat boter en suiker ingepakt en weer terug op de Bastard.
Tussendoor een lekker broodje met een lekker glaasje wijn.
En de ribs waren inmiddels 90 graden, dus uit de folie, lekker aan beide kanten insmeren met de colasaus en terug op het rooster.
Wel even wat twijfel over de bereiding; de temperatuur zakte best flink, maar na feedback hier op het forum doorgegaan. @Rdj thx!!!
Toen de saus wat was ingedroogd en lekker nog een beetje plakkerig was mochten ze eraf. Lekker frietjes erbij gehaald en smullen maar! Ze waren allebei heerlijk en de voorkeuren hier waren verdeeld…
Als ik ze nog een keer ga maken mogen ze nog net iets langer garen (was nu iets voorzichtiger) maar ze waren top!
En daarna nog een lekkere crumble met zo ongeveer alles wat er nog op de fruitschaal lag en wat room erbij; jummie!
Recept: https://pitmasterx.com/recipe/173/cocacola-bbq-ribs
Gisteren uit de vriezer gehaald, vanmorgen als eerste werk in de rub. Ik heb twee verschillende soorten dus we gaan vergelijken.
Daarna aan de slag met de colasaus. Een pot volgemaakt zodat ik even vooruit kan.
Om een uur of 1 de Q aangestoken (indirect en met wat rookhout) en zodra hij ongeveer 110 graden was konden de ribs erop.
Tussendoor wat cola erover om te voorkomen dat ze uitdrogen.
Toen de bark mooi was, na ongeveer 2 uur,de ribs met wat boter en suiker ingepakt en weer terug op de Bastard.
Tussendoor een lekker broodje met een lekker glaasje wijn.
En de ribs waren inmiddels 90 graden, dus uit de folie, lekker aan beide kanten insmeren met de colasaus en terug op het rooster.
Wel even wat twijfel over de bereiding; de temperatuur zakte best flink, maar na feedback hier op het forum doorgegaan. @Rdj thx!!!
Toen de saus wat was ingedroogd en lekker nog een beetje plakkerig was mochten ze eraf. Lekker frietjes erbij gehaald en smullen maar! Ze waren allebei heerlijk en de voorkeuren hier waren verdeeld…
Als ik ze nog een keer ga maken mogen ze nog net iets langer garen (was nu iets voorzichtiger) maar ze waren top!
En daarna nog een lekkere crumble met zo ongeveer alles wat er nog op de fruitschaal lag en wat room erbij; jummie!
Recept: https://pitmasterx.com/recipe/173/cocacola-bbq-ribs
Laatst bewerkt: