Zo.. het werd na een stormachtig begin toch een hele mooie BBQ avond. Zodoende mijn allereerste CCC gemaakt, geen BCC want een maat die mee at drinkt absoluut geen alcohol, en ondanks dat ik al had gelezen dat de smaak (of ?berhaupt de alcohol) van het bier in de kip terug te vinden zou zijn toch maar een blikje cola gebruikt.
Kippetje in de rub, wat licht van kleur maar ik had geen paprikapoeder meer :| Wel een beetje cola gemorst
Kippetje aan het garen, briketten aan ??n kant, dome op 190 graden
En het kippetje na het rusten, van de Q af bij 82 graden binnen in (was na ongeveer een uur en 5 minuten)
Het resultaat: lekker met wat kanttekeningen..
1. het vel absoluut niet krokant (zoals ik hier heel veel lees)
2. De rub miste wat mij betreft wat diepgang (kwestie van experimenteren)
Maar desondanks.. de kip was super sappig en binnen een paar minuten op. Geslaagd dus
Weet niet of ik de volgende keer weer met blikjes aan de gang ga, proefde het ook niet terug. Heb al gelezen dat het geen meerwaarde heeft. Misschien maar eens zo'n kippenstandaard kopen
Badge verdiend?
Hierna nog wat gehaktballen met spek en wat kipspiesjes voor de dames.. en mijn maat wilde nog even zijn meegebrachte rib verschroeien.. :| Ik pleitte voor de "snelle" methode.. (ben de naam even kwijt) tijd en gezelligheid zat, maar hij wilde pers? knallen op een Q van 250-300 graden.. resultaat was dus een hartstikke droge en taaie rib
Volgende keer maak ik ze en dan mag hij het verschil proeven.
En dan iedereen ook zeggen.. "lekker hoor!" :-/
Kippetje in de rub, wat licht van kleur maar ik had geen paprikapoeder meer :| Wel een beetje cola gemorst


Kippetje aan het garen, briketten aan ??n kant, dome op 190 graden

En het kippetje na het rusten, van de Q af bij 82 graden binnen in (was na ongeveer een uur en 5 minuten)

Het resultaat: lekker met wat kanttekeningen..
1. het vel absoluut niet krokant (zoals ik hier heel veel lees)
2. De rub miste wat mij betreft wat diepgang (kwestie van experimenteren)
Maar desondanks.. de kip was super sappig en binnen een paar minuten op. Geslaagd dus

Weet niet of ik de volgende keer weer met blikjes aan de gang ga, proefde het ook niet terug. Heb al gelezen dat het geen meerwaarde heeft. Misschien maar eens zo'n kippenstandaard kopen

Badge verdiend?
Hierna nog wat gehaktballen met spek en wat kipspiesjes voor de dames.. en mijn maat wilde nog even zijn meegebrachte rib verschroeien.. :| Ik pleitte voor de "snelle" methode.. (ben de naam even kwijt) tijd en gezelligheid zat, maar hij wilde pers? knallen op een Q van 250-300 graden.. resultaat was dus een hartstikke droge en taaie rib

En dan iedereen ook zeggen.. "lekker hoor!" :-/